Μάγδα Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί»

«Τα χτυπήματά του ήταν επαγγελματικά»

Δύο χρόνια μετά την ιστορική και ομόφωνη απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, βρέθηκε και πάλι στο Εφετείο για να καταθέσει για την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού της από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ανέβηκε στο βήμα, κάθισε στη θέση της και κοιτάζοντας ευθεία την έδρα κατέθεσε ξανά όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Μάγδα Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα

Η πρόεδρος τη ρώτησε τι γνωρίζει για την υπόθεση και η Μάγδα Φύσσα απάντησε:

«Τι ξέρω γι’ αυτή την υπόθεση; Για τον Παύλο να μιλήσουμε. Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου».

«Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε», συνέχισε και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που έμαθε ότι κάτι κακό είχε συμβεί στον Παύλο. 

«Γύρω στις 02:00 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο κουνιάδος. Της ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγο μου, ένα ωχρό πλάσμα που δε βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τί συμβαίνει και ποιος είναι; “Δεν έχει γίνει κάτι κακό”, μου είπε,  “ο Παύλος χτύπησε κι σε θέλει στο νοσοκομείο”. Δεν το πίστεψα, δε θα με ανησυχούσε αν ήταν κάτι απλό ο Παύλος. Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε», είπε και συνέχισε:

Μάγδα Φύσσα: «Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ότι ο Παύλος δε ζει»

«“Τίποτα δεν έχει” μου έλεγαν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς “που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ότι ο Παύλος δε ζει. Ότι τον δολοφόνησε η χρυσή αυγή και πως το δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές».

πατέρας Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Μάγδα Φύσσα: «Έλεγα να τον ξυπνήσουμε, αλλά ήταν νεκρός»

Η στιγμή που αντίκρισε το παιδί της νεκρό, ήταν για εκείνη όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης της.

«Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη;», είπε.

Η στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στη στάση της αστυνομίας της στιγμή που πήγε στο σημείο, όπου δέχθηκε την επίθεση ο Παύλος και η παρέα του. 

«Ο Παύλος είπε: “Τώρα τρέχουμε”. Τα παιδιά έτρεξαν, αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον πρόλαβαν. Άρχισαν από 3αδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Άρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες, αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω.

Ο δολοφόνος ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις κι όλοι έκαναν στην άκρη. Μπήκε ανάμεσα, αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε», περιέγραψε η Μάγδα Φύσσα τη στιγμή της δολοφονίας. 

Μάγδα Φύσσα: «Η κοπέλα του Παύλου παρακαλούσε τους αστυνομικούς να πάνε κοντά του»

«Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Έλεγαν δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και είπε: “Με μαχαίρωσε, θα με συλλάβετε και από πάνω;” κι έδειξε το δολοφόνο του. “Είπαμε όχι και μαχαίρια” είπε η αστυνομικός τότε που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν», είπε η Μάγδα Φύσσα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top