«Δεν μπορώ να τον ακούω» - Αποχώρησε η Μάγδα Φύσσα από τη δίκη της Χ.Α.

«Για τους στίχους τον σκοτώσατε;», αναρωτήθηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» / Βίντεο δελτίο Star

Για οργανωμένη επίθεση η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι το 2013, έκανε λόγο φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει».

Μάγδα Φύσσα: «9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου τίποτα δεν έχει αλλάξει»

«Ο Παύλος είπε; "Το έκανε αυτός". Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε τον σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε».

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα».

Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της, Παύλου Φύσσα, τιμά τη μνήμη του, 9 χρόνια έπειτα από τη δολοφονία του, τον Σεπτέμβριο του 2019

«Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ... Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα», κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Παύλο Φύσσα. «Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στον Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Μάγδα Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί»

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν. Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει...

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα. Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο, δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνισή τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

Έντονη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα 

Έντονη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδας, προκάλεσαν οι επανειλημμένες ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σχετικά με τους στίχους, τα τραγούδια και τη μουσική του θύματος.

Μάγδα Φύσσα: Για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω.

Μάγδα Φύσσα: Θα περάσω έξω, γιατί δεν μπορώ να τον ακούω...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top