Άξιον Εστί: Σε λαϊκό προσκύνημα στην Αθήνα η εικόνα από το Άγιον Όρος

Αναλυτικά οι Ιερές Ακολουθίες μέχρι τις 15 Μαΐου

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε λίγο πριν τις 14.00 η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»  από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

Τη θαυματουργή εικόνα υποδέχθηκε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και τη συνοδεύει ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, με αντιπροσωπεία μοναχών.

Η μισή δραχμή του Όθωνα πουλήθηκε σε δημοπρασία 35.000€

Η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς, θα είναι λαμπρή.

Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία και την Πέμπτη

Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ – στο πλαίσιο της παραμονής της – θα τελούνται καθημερινά Ακολουθίες.

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Καιρός: Οι εννιά περιοχές που χτυπά τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Εν προκειμένω, η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Το πρόγραμμα με τις Ιερές Ακολουθίες μέχρι τις 15 Μαΐου

Άξιον Εστί: Το πρόγραμμα με τις Ιερές Ακολουθίες μέχρι τις 15 Μαΐου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top