Ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ιδανικοί προορισμοί για ταξίδι της τελευταίας στιγμής

Όλα όσα είπε ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, fedHATTA

Αποφασισμένοι να «αφήσουν» πίσω τους την πόλη και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς εμφανίζονται οι Έλληνες, παρότι δεν έχουν επιστρέψει καλά- καλά ακόμη από τη «μεγάλη έξοδο» του Πάσχα. Έτσι, δεν είναι λίγοι όσοι ξαναφτιάχνουν τις βαλίτσες τους, σχεδιάζοντας να φύγουν εκδρομή την Παρασκευή (28/4) και να επιστρέψουν τη Δευτέρα (1/5).

Την τιμητική τους φαίνεται να έχουν και πάλι οι κοντινοί προορισμοί, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω του κόστους μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο.

«Μιλώντας για την Αθήνα, ο κόσμος θα ταξιδέψει μέχρι το Πήλιο, σε όλη την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, Αίγινα, Πόρο,Ύδρα, Σπέτσες, θα πάει από το Λαύριο στην Τζια και την Κύθνο, θα πάει και στην Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα, διότι είναι οι διαδρομές που μπορεί να πάρει το αυτοκίνητό του εύκολα και όχι ακριβά.

road trip

Την τιμητική τους έχουν και πάλι οι κοντινοί προορισμοί, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα- φωτ. unsplash

Βέβαια κάποιοι θα πάνε στα γνωστά νησιά, Πάρο, Νάξο, την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο... Πάντοτε υπάρχει κάποιος ταξιδιώτης, ο οποίος θα πάει εκεί, γιατί έχει προγραμματίσει το ταξίδι του το συγκεκριμένο τριήμερο ή τετραήμερο. Τα γραφεία ταξιδίων έχουμε οργανώσει πακέτα με πολύ καλές τιμές για να πάει ο πελάτης με οργανωμένο τουρισμό», είπε στο star.gr ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, fedHATTA.

Το «βουνό των Μουσών»: Ιδανική απόδραση για το Σαββατοκύριακο

Αναφερόμενος στο έτερο μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος σημείωσε ότι οι ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται τα τελευταία χρόνια την Εγνατία και την Ιονία Οδό που έχουν διευκολύνει τις αποδράσεις τους.

«Από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ο κόσμος πηγαίνει προς τη Χαλκιδική, τη Βέροια, την Κατερίνη, ενώ φτάνει μέχρι και την Ηγουμενίτσα. Πηγαίνει προς την Πάργα, ακόμη και στο Ιόνιο μέσω της Εγνατίας και της Ιονίας Οδού. Επίσης, και οι χειμερινοί προορισμοί στα βουνά, όπως τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια, αλλά και οι λίμνες, Ιωαννίνων και Πλαστήρα, τραβούν κόσμο από τη Β. Ελλάδα», σημείωσε.

Καταρράκτες, πλατάνια, σοκάκια - Μία υπέροχη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

«Όταν υπάρχει διαθεσιμότητα κρεβατιών υπάρχει και καλή τιμή»

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, η εγχώρια τουριστική κίνηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κυμαίνεται στο 80% σε σχέση με το 2019, ενώ η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πέρυσι

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει από το Καθολικό Πάσχα, ενώ σιγά- σιγά, καθώς έρχονται προοδευτικά οι κρατήσεις ανοίγουν κι άλλα. Άρα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών. Όταν υπάρχει διαθεσιμότητα κρεβατιών υπάρχει και καλή τιμή και αυτό αποτελεί δέλεαρ για κάποιον πελάτη να πάει ένα ταξίδι. 

Πέρυσι, τέτοια εποχή, δεν είχαμε μεγάλη κινητικότητα, έχουμε όμως ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα. Πέρυσι ήταν σχεδόν κλειστά τα ξενοδοχεία, ενώ τώρα τα ανοιχτά είναι περίπου 50% περισσότερα», είπε. 

Πρωτομαγιά

H εγχώρια τουριστική κίνηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κυμαίνεται στο 80% σε σχέση με το 2019- φωτ. eurokinissi

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα τουριστικά πακέτα για το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι οι αναχωρήσεις για την Πρωτομαγιά, κινούνται ακόμη αρκετά χαμηλά, σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή.  

«Για το εξωτερικό έχουμε πολύ μικρές αναχωρήσεις, δε φτάνουν ούτε το 30% σε σχέση με το 2019. Άλλωστε η Πρωτομαγιά δεν είναι εορτή, όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, που γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν ταξιδεύουν πάρα πολλοί ταξιδιώτες, την Πρωτομαγιά ή του Αγίου Πνεύματος. Δε μιλάμε για εκατομμύρια ταξιδιώτες. Στο σύνολό της, η Ελλάδα δέχεται πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το σύνολο των Ελλήνων που ταξιδεύουν εντός συνόρων είναι 1 εκατομμύριο. Η αγορά μας είναι πολύ μικρή», είπε. 

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

«Απόδραση» στην Αίγινα για να πιάσουμε τον Μάη

Το 50% των κλινών του Αργοσαρωνικού βρίσκεται στην Αίγινα, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες της Πρωτομαγιάς.

«Μέχρι και την Τετάρτη η πληρότητα θα έχει φτάσει στο 80%- 90% στα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει. Συνολικά η Αίγινα έχει 62 ξενοδοχεία και 4.000 κλίνες. Να δούμε τι θα γίνει και με την απεργία της Πρωτομαγιάς, γιατί Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, εξυπηρετούνται και οδικώς όταν υπάρχει απεργία (στα πλοία).

Προβληματίζει τους ξενοδόχους η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 ώρα της 1ης Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, και λήξη την 24:00 ώρα της ιδίας ημέρας, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)- φωτ. eurokinissi

Οι τιμές για το δίκλινο στο νησί ξεκινούν από 40- 50 ευρώ και φτάνουν έως και τα 150 ευρώ. Στόχος μας είναι η “γαλάζια λίμνη” της Αττικής, ο Σαρωνικός, να γεμίσει από κόσμο», είπε ο Σταύρος Καλαμάκης, πρ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας και μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας τα τρίστερα ξενοδοχεία.

Αλεξανδρούπολη: Ιδανικός οικογενειακός ταξιδιωτικός προορισμός

Πρωτομαγιά στην κοσμοπολίτισσα Ύδρα

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται μία εβδομάδα πριν από την Πρωτομαγιά στο νησί της Ύδρας, που μετρά 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες και άλλες 1.500 σε αδειοδοτημένα καταλύματα (δωμάτια- διαμερίσματα)

«Οι προ-κρατήσεις στα ξενοδοχεία τη δεδομένη στιγμή αγγίζουν το 78%, ενώ η τιμή του δίκλινου ξεκινάει από τα 60 ευρώ», είπε στο star.gr η πρ. της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μαρία Κλαδάκη

ΎΔΡΑ

Την Ύδρα φαίνεται να επιλέγουν πολλοί για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς- φωτ. eurokinissi

Η ίδια εκτίμησε ότι οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής θα βρουν κατάλυμα για το τριήμερο και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την Ύδρα

«Το νησί αυτήν την εποχή του χρόνου είναι ολάνθιστο, ο καιρός έχει σταθεροποιηθεί και ο κόσμος έχει ξεκινήσει να κάνει μπάνια. Η Ύδρα έχει τη δυνατότητα εύκολης προσέγγισης, από το Μετόχι Τροιζηνίας. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν να έρθουν οδικώς από την Αθήνα, μπορούν να αφήσουν εκεί το αυτοκίνητό τους και να περάσουν απέναντι μέσα σε 20 λεπτά, με θαλάσσια ταξί, που εκτελούν συνέχεια δρομολόγια», σημείωσε.

Σε αυτές τις 10 χώρες ταξίδεψαν περισσότερο οι Έλληνες το 2022

«Από 40 ευρώ το δίκλινο στον Πόρο την Πρωτομαγιά»

Υψηλή είναι η ζήτηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και στον Πόρο. 

«Είναι μία ευκαιρία για τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί. Οι κρατήσεις αφορούν μία ή δύο διανυκτερεύσεις. Ο κόσμος επικοινωνεί, ρωτάει για τις τιμές και κάνει έρευνα αγοράς. Το δίκλινο στο νησί κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 90 ευρώ», είπε στο star.gr ο πρ. της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Κυριάκος Μάνεσης.

Ο Πόρος

Το δίκλινο στον Πόρο κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 90 ευρώ - φωτ. eurokinissi

Τουρισμός: «Η χώρα έχει τη δυναμική να επανέλθει»

Μιλώντας για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα και την εκκίνηση της φετινής σεζόν για όλη τη χώρα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Τσιλίδης σημείωσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι οι παγκόσμιες αγορές επιστρέφουν σε μία ομαλή κανονικότητα, μετά τα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις και τα ταξίδια

«Το κοινό μπορεί να ταξιδεύει χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, χωρίς να έχει τις ανησυχίες και τους φόβους του. Αν υπολογίσουμε ότι ακόμα έχουμε κορωνοϊό. Αν θυμηθούμε ότι υπάρχει ενεργειακή κρίση. Αν θυμηθούμε ότι υπάρχει πόλεμος, ότι υπάρχει πληθωρισμός...

3+1 προορισμοί όπου δεν επιτρέπεται αυτοκίνητο - Η απόλυτη χαλάρωση!

Όλα αυτά το 2019 δεν υπήρχαν. Άρα υπήρξε μία καταλυτική ημερομηνία πριν από την έλευση του κορωνοΐού. Αν δεν υπήρχε, θα είχαμε μεγαλύτερη εξέλιξη. Ήταν αποτέλεσμα μιας δουλειάς, μιας δεκαετίας, που συνεχώς έδινε κάτι περισσότερο. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθουμε και θα κάνουμε και άλλα μεγέθη, γιατί η χώρα έχει τη δυναμική, όχι μόνο επεκτείνοντας την τουριστική καλοκαιρινή σεζόν, η οποία δε συγκρίνεται για να ανταγωνιστεί άλλες αγορές της Μεσογείου. Είναι δεδομένο ότι η ηπειρωτική Ελλάδα είναι ένας υπέροχος χώρος, που πρέπει να αναδειχθεί και δεν αναδεικνύεται όπως πρέπει», σημείωσε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top