Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Ουρές χιλιομέτρων στις Εθνικές Οδούς

Η επιστροφή αναμένεται δύσκολη - Κίνηση σε όλους τους δρόμους

Έχει ξεκινήσει από το πρωί η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Καθυστερήσεις έχουν αρχίσει να παρατηρούνται στους δρόμους, ενώ όσο περνά η ώρα, και ειδικά το απόγευμα, αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα. 

Η επιστροφή αναμένεται, πάντως, δύσκολη δεδομένης της κακοκαιρίας, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με το οποίο προβλέπει καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Που έχει κίνηση

Η κίνηση είναι αυξημένη σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το Κιάτο έως και τους Αγίους Θεοδώρους καθώς επίσης και από την Κινέτα μέχρι και πριν τα διόδια Ελευσίνας.

Παράλληλα στην εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα από την Υλίκη έως και τα διόδια της Θήβας, αλλά και στην περιοχή των Αφιδνών όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κίνηση υπάρχει και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στα διόδια των Μαλγάρων, υπάρχουν από νωρίς σήμερα το μεσημέρι δύο είσοδοι «ελεύθερες» για τη διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των εκδρομέων από και προς Θεσσαλονίκη μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η πιο μεγάλη έξοδος για το Πάσχα: 1,5 - 2 εκατ. Αθηναίοι έφυγαν από την πρωτεύουσα

Υπενθυμίζεται πως όπως ενημέρωσε η τροχαία, σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα, κάτι που αποτελεί την πιο μεγάλη έξοδο από το κλεινόν άστυ τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 170.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας από την Μ. Πέμπτη μέχρι και το Μ. Σάββατο με κατεύθυνση στην ύπαιθρο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 οχήματα έφυγαν από το Λεκανοπέδιο, ενώ μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι περίπου 1,5-2 εκατομμύρια Αθηναίοι έφυγαν για το Πάσχα από την Αττική.

Το σύνολο των εκδρομέων αναμένεται να επιστρέψει στην πρωτεύουσα έως την Κυριακή του Θωμά.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό, έχουν διατεθεί στην Αττική, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top