Τέμπη: Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων

Καρέ καρέ η πορεία τους, πριν τη μοιραία σύγκρουση

Νέα βίντεο ντουκουμέντα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών / Βίντεο Alpha

Ενάμιση μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου έρχονται στο «φως».

Ντοκουμέντο του Star για τα Τέμπη – Η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής

Τα νέα πλάνα που δημοσιοποίησε η εκπομπή T Live είναι από την κάμερα που καταγράφει την κίνηση στην Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών. Σε αυτά φαίνεται το εμπορικό τρένο (ένα κόκκινο φως) να κινείται με σταθερή ταχύτητα και να προσεγγίζει το σημείο που διασταυρώνονται οι γραμμές με τον αυτοκινητόδρομο. 

"Μάτωσε η γη": Μαθήτρια έγραψε ένα τραγούδι για τα θύματα των Τεμπών

Λίγο αργότερα καταγράφεται και το μοιραίο Intercity 62, το οποίο κινείται προς το ίδιο τούνελ που κινείται και η εμπορική αμαξοστοιχία.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, στην έξοδο του τούνελ, φαίνεται μια στιγμιαία λάμψη και ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη. Τα δύο τρένα συγκρούονται και τυλίγονται στις φλόγες.

Νέα βίντεο ντουκουμέντα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα βίντεο ντουκουμέντα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται στο «φως»

Λίγα λεπτά μετά, καταγράφονται τα σωστικά συνεργεία να φτάνουν στο σημείο της τραγωδίας.

Τέμπη: «Πρώτα υπάρχει σπινθήρας και μετά η έκρηξη»

Πραγματογνώμονας που μίλησε στην εκπομπή του Alpha επεσήμανε ότι πρώτα διακρίνεται ένας σπινθήρας και μετά έγινε η έκρηξη:

«Πριν την κύρια έκρηξη έχει δημιουργηθεί κάποια προηγούμενη ηλεκτρική εκκένωση, ένας σπινθήρας. Προέρχεται από το σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας που βρίσκεται ο κινητήρας και από εκεί και μετά γίνεται η δεύτερη σύγκρουση, που έχει τη μορφή έκρηξης. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το "μανιτάρι". Πρέπει να βρεθεί ποια είναι η καύσιμη ύλη που προκάλεσε τέτοια έκρηξη», επεσήμανε ο πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top