Ντοκουμέντο του Star για τα Τέμπη – Η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση αυτοψίας της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

Οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα συνεχιστούν με καταθέσεις μαρτύρων μετά το Πάσχα. Ένα από τα σημεία που ερευνώνται είναι η πυρκαγιά που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση. 

Η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου εξασφάλισε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το πρώτο συμπέρασμα από την αυτοψία που έκανε η Πυροσβεστική. 

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση αυτοψίας της πυροσβεστικής. Η έρευνα εκείνο το βράδυ ξεκίνησε στις δύο παρά πέντε και ολοκληρώθηκε στις 4.25 τα ξημερώματα.

Tο πρώτο ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ότι η αρχική εστία φωτιάς δεν μπορεί να εντοπιστεί και τα αίτια οφείλονται στην πρόσκρουση των δύο τρένων. 

Επιπλέον αναφέρεται ότι κάηκαν ολοσχερώς η ηλεκτράμαξα, βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, έλαια ψύξης, πλαστικά και μονωτικά βαγονιών ενώ τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν είχαν αναφλεγεί και διαπίστωσαν ότι ήταν κομμένο το ηλεκτροφόρο καλώδιο της γραμμής.

Οι πυροσβέστες δεν αναφέρουν στην πρώτη τους αυτοψία κάποιο άλλο υλικό που βρήκαν στο σημείο ενώ συμπεραίνουν και κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην υπόθεση: Ότι υπήρχε κίνδυνος από τη φωτιά για ανθρώπους και θα μπορούσε να προκύψει και άλλος.

Βεβαίως ο Εφέτης Ανακριτής δεν αρκείται σε αυτή την έκθεση και ζητά ήδη να γίνει και άλλη έρευνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top