Κρήτη: «Νιώθω λυτρωμένος» - Τα πρώτα λόγια του 15χρονου για τον λυράρη

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά»

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 66χρονος λυράρης από το Ηράκλειο Κρήτης / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανακουφισμένος αισθάνεται πλέον ο 15χρονος που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον 66χρονο λυράρη στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα πρώτα λόγια του ανήλικου λίγες ώρες αφού ο φερόμενος βιαστής του συνελήφθη συγκλονίζουν. «Αισθάνομαι λυτρωμένος», είπε.

Κρήτη: «Οι αστυνομικοί έχουν φρικάρει με όσα έχουν βρει για τον λυράρη»

Τα λόγια του 15χρονου που φέρεται να κακοποιούταν σεξουαλικά επί τρία χρόνια - από το 2020 έως και το 2023 - από τον 66χρονο λυράρη του Ηρακλείου προκαλούν ανατριχίλα. Μέσω του δικηγόρου του Γεώργιου Κοκοσάλη που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου δήλωσε «λυτρωμένος» που όλα βγήκαν στο «φως» και παρότρυνε και άλλα παιδιά θύματα κακοποίησης να μιλήσουν για όσα βιώνουν:

Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν.

Κρήτη: «Αισθάνομαι λυτρωμένος», λέει ο 15χρονος που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον λυράρη

«Αισθάνομαι λυτρωμένος», λέει ο 15χρονος που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον λυράρη στην Κρήτη

Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου, προκειμένου να μιλήσουν και άλλα θύματα: «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

«Δεν έχω σχέση με το παιδί, δεν το γνωρίζω καν», ισχυρίζεται ο λυράρης

Κρήτη: Την Παρασκευή απολογείται ο κατηγορούμενος λυράρης

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος. 

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και άπαξ, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση, για πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολουθηση, για παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση, για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ' εξακολούθηση, για χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Κρήτη: Πότε απολογείται ο 66χρονος λυράρης

Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 66χρονου λυράρη

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του 15χρονου που φέρεται να μίλησε στις Αρχές για όσα συνέβαιναν.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 66χρόνου, ο ίδιος δηλώνει αθώος, ότι δεν γνώριζε το παιδί και πως σε βάρος του έχει στηθεί πλεκτάνη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μια «συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης», προσθέτοντας ότι ο 66χρονος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κληθεί από τις αρχές να καταθέσει ως ύποπτος για άλλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανηλίκου κοριτσιού, και σημείωσε ότι «αυτό που ζητά η υποστήριξη της κατηγορίας είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα, με επίκεντρο κι αλλά άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top