Κρήτη: «Οι αστυνομικοί έχουν φρικάρει με όσα έχουν βρει για τον λυράρη»

Τι αναμένεται να ισχυριστεί ο 66χρονος σήμερα στον εισαγγελέα

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 15χρονου σήμερα αγοριού από την ηλικία των 11 ετών. 

Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες στο κινητό του τηλέφωνο και στους υπολογιστές του έχουν βρεθεί βίντεο και φωτογραφίες που τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. 

O 66χρονος λυράρης θα απολογηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

O 66χρονος λυράρης θα απολογηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στο Mega ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση. 

Όπως είπε ο λυράρης δεν είχε στενές φιλικές σχέσεις με τον πατέρα του 15χρονου, αλλά κάποια στιγμή είχε εργαστεί στο κατάστημα εστίασης που διατηρεί στο Ηράκλειο. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «έχουν φρικάρει».

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα κι ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει. Οι παιδόφιλοι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους», είπε.

Κρήτη: Βίαζε και απειλούσε το παιδί

Ο 66χρονος λυράρης κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το αγόρι από την ηλικία των 11 ετών. Ο εφιάλτης που ζούσε το παιδί αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του βρήκε στο κινητό του ακατάλληλες φωτογραφίες και απευθύνθηκε αμέσως στην αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες φέρονται να έχουν σοκαριστεί από όσα έχουν βρει για τον 66χρονο λυράρη

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες φέρονται να έχουν σοκαριστεί από όσα έχουν βρει για τον 66χρονο λυράρη

Οι αρχές συνέλαβαν τον λυράρη, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας 46χρονος γιατρός, ο οποίος τέθηκε εκτός ΕΣΥ με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. 

Από την προανάκριση έχει προκύψει ότι άλλοι δύο άνδρες είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί σε ραντεβού που είχε κλείσει ο 66χρονος λυράρης, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμα 29 χρήστες διαδικτύου είχαν επικοινωνήσει με τα τρία προφίλ που διατηρούσε ο 66χρονος στο Instagram και έχουν λάβει πορνογραφικό υλικό του ανήλικου. 

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν το αγόρι ήταν 11 ετών. Ο μουσικός πλησίασε το παιδί ισχυριζόμενος ότι ήταν φίλος των γονιών του. Φέρεται να παρακολουθούσε το παιδί σε εξωσχολικές δραστηριότητές του και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Κρήτη: Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του ο λυράρης

Σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, λέγοντας πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι δημιούργησε για να ωθήσει το παιδί και σε άλλα άτομα.

Ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και δεν ξέρει να χειριστεί τα social media

Ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και δεν ξέρει να χειριστεί τα social media

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος αναμένεται να επικαλεστεί ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε κάνει κάτι τέτοιο. 

Κρήτη: Είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία σε βάρος του λυράρη

Σύμφωνα με το creta24.gr, σε βάρος του 66χρονου είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία πριν αρκετούς μήνες μετά από καταγγελία της μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού. 

Ο ίδιος φέρεται να είχε κατηγορηθεί ότι επικοινωνούσε με την ανήλικη, ωστόσο από την έρευνα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν βρεθεί σχετικά ίχνη. 

Τότε ο 66χρονος είχε υποστηρίξει ότι το κινητό του το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος, και ότι δεν είχε ζητήσει εκείνος την αποστολή αυτών των μηνυμάτων που φέρεται να είχε λάβει. Η υπόθεση ως προς το δικαστικό της σκέλος καθυστέρησε να ολοκληρωθεί για λόγους υγείας του κατηγορούμενου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top