Τέμπη: Γιαπί…ο σταθμός τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα

Αυτοψία στον μοιραίο σταθμό - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Αυτοψία στον μοιραίο σταθμό της Λάρισας - Βίντεο από STAR

Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος βρέθηκε σήμερα στον μοιραίο σταθμό της Λάρισας, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο τοπικό σύστημα ελέγχου.

Τέμπη: Χαμόγελα για την 25χρονη Ανυσία - «Ξύπνησε» από το κώμα

«Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο της Λάρισας για να δείξουμε αυτό ακριβώς που είπαμε στη Βουλή σήμερα και δυστυχώς κάποιοι δεν το κατάλαβαν κι έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοικησης λειτουργεί ο χειρισμός του οπτικού ελέγχου που έχει, αλλά και της χάραξης των διαδρομών. Σας θυμίζω ότι είχε παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022, ένα σύστημα το οποίο λειτουργούσε και τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε.», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών. 

Αυτοψία του υφυπουργού Μεταφορών στον μοιραίο σταθμό της Λάρισας / Φωτογραφία από STAR

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το κτίριο όπου λειτουργεί ο τοπικός πίνακας χειρισμού του ΟΣΕ. Πρόκειται για το σύστημα που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης χάραξης πορείας στον σταθμάρχη, αλλά δεν είναι τηλεδιοίκηση, αφού από εκεί δεν μπορεί να ελεγχθεί ολόκληρη η διαδρομή των αμαξοστοιχιών και από άλλους σταθμάρχες, πέραν του τοπικού.  

«Βαφτίζουν τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα»

Στον σταθμό τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα βρέθηκε και το STAR με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Τζιότζιου. Μάλιστα, ο σταθμός λειτουργούσε μέχρι τον Ιούλιο του 2019 και γινόταν η παρακολούθηση όλων των τρένων, σύμφωνα με τους εργαζόμενους και σήμερα είναι «γιαπί», παρόλο που η πινακίδα «τηλεδιοίκηση» εξακολουθεί να υπάρχει έξω από το κτίριο.

Καραμανλής: «Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Σήμερα η εικόνα είναι απογοητευτική, με το χώρο να θυμίζει εργοτάξιο. Στοίβες παλιών εγγράφων, ξεχαρβαλωμένοι διακόπτες, κρεμασμένα καλώδια, ξηλωμένες οροφές και ηλεκτρικοί πίνακες…κουφάρια.

Απ' έξω γράφει τηλεδιοίκηση, από μέσα θυμίζει εργοτάξιο - Φωτογραφία από STAR
Απογοητευτική η εικόνα μέσα στο σταθμό της Λάρισας / Φωτογραφία από STAR

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, όλοι δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά, το συντομότερο δυνατόν, το κέντρο τηλεδιοίκησης.

"Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star"
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top