Αποκαλυπτική αυτοψία Star - Τα «ακατάλληλα» και λεηλατημένα τούνελ του ΟΣΕ

Καταγγελίες επιθεωρητή από το 2018 

Τα «ακατάλληλα» και λεηλατημένα τούνελ του ΟΣΕ / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Χωρίς πυρασφάλεια, φώτα κινδύνου και πρόσβαση για την Πυροσβεστική είναι πολλές σήραγγες του ΟΣΕ. Οι περισσότερες έχουν λεηλατηθεί, ενώ τα όσα αποκαλύπτει στο Star επιθεωρητής για τα όσα κατέγραψε το 2019, είναι συγκλονιστικά. 

Τέμπη: Tα τηλεγραφήματα του σταθμάρχη που οδήγησαν στην τραγωδία

Τούνελ ακατάλληλα που μετά την κατασκευή τους εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν. Η αυτοψία του Star και του Βαγγέλη Γκούμα σε τούνελ στον Ασπρόπυργο ειναι αποκαλυπτική για την κατάσταση στις σήραγγες του ΟΣΕ. 

«Μόλις μπήκαμε στην σήραγγα του τρένου στη Μαύρη Ώρα άρχισαν να χτυπούν οι σειρήνες» λέει περιγράφοντας την κατάσταση ο ρεπόρτερ σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

Οπως καταγράφει η κάμερα του Star, έχουν παραβιαστεί οι ηλεκτρονικοί πίνακες και έχουν κοπεί τα καλώδια σε διάφορα σημεία.

Τέμπη

Κατά μήκος των σιδηρογραμμών υπάρχουν πεταμένα προστατευτικά καλωδίων, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ένα είδος τηλεφώνου που υπάρχει μέσα στο τούνελ λειτουργεί. 

Τέμπη: O κλειστός σταθμός του «Ευαγγελισμού» - Ίσως να έσωζε ζωές

Οι καταγγελίες επιθεωρητή από το 2018 

Το 2019 ο επιθεωρητής Αλέξανδρος Παραδείσης παραδίδει σε εργολάβο μια έκθεση για ελλείψεις στην ασφάλεια. Η έρευνα ξεκίνησε από το 2018 και κράτησε περίπου 8 μήνες, καταγράφοντας δεκάδες προβλήματα.

Ο ίδιος μάλιστα συνοδεύει τον φάκελο που παραδίδει στον υπεργολάβο και με φωτογραφίες τις οποίες παρουσιάζει αποκλειστικά το Star.

Τέμπη

Σύμφωνα με την έκθεση, μηχανήματα εκατομμυρίων είχαν εξαφανιστεί ή είχαν λεηλατηθεί.

Ο επιθεωρητής τεχνικός Ασφαλούς Εργασίας του δικτύου του ΟΣΕ, ανακάλυψε μέχρι και αυτοσχέδιο εργοστάσιο καύσης πλαστικού στα τούνελ. 

O επιθεωρητής, μάλιστα, όπως λέει, διαισθάνθηκε πως κάποιοι σκοπίμως έκλειναν τις διόδους επικοινωνίας με τη διοίκηση ή ότι κάτι γινόταν σε επίπεδο εντός ΟΣΕ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top