Βουρλιώτης για συμβάσεις ΟΣΕ: «Ό,τι μεμπτό υπάρχει, θα βρεθεί»

«Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος - Θα ελεγχθούν δεκάδες πρόσωπα»

Ρεπορτάζ του Star για τις δαπάνες στον ΟΣΕ (11/03/2023)

Οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία μπορεί να έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πρώην σταθμάρχης: «O επιθεωρητής με ανέτρεψε για να βάλει τον κουμπάρο του»

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του voria.gr κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο κ. Βουρλιώτης προσδιόρισε ως χρόνο ελέγχου τη δεκαπενταετία, δηλαδή το περιθώριο παραγραφής κακουργημάτων, ενώ ξεκαθάρισε πως ο έλεγχος θα αφορά δεκάδες πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης τόσο στον ΟΣΕ όσο και σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

«Ό,τι μεμπτό υπάρχει θα βρεθεί», υποστήριξε ο κ. Βουρλιώτης ο οποίος εξηγώντας τη λειτουργία της Αρχής- και κυρίως το κομμάτι της πολύ μεγάλης αυτονομίας της- σημείωσε ότι υπακούει σε υπερεθνικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ραγκούσης: Ο σταθμάρχης Λάρισας μπήκε ρουσφετολογικά στη θέση το 2022

Ντογιάκος: Ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους των δυστυχημάτων της 15ετίας

Στο μεταξύ, όλους τους φακέλους για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ.

Τέμπη: Μυστήριο με διαρροή καυστικού υγρού - Προκάλεσε εγκαύματα σε επιβάτη

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σημειώνεται, ότι ήδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017 με τέσσερις νεκρούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top