Ραγκούσης: Ο σταθμάρχης Λάρισας μπήκε ρουσφετολογικά στη θέση το 2022

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για αποσπασμένη υπάλληλο της Αρχής Σιδηρόδρομων

 «Ο σταθμάρχης της Λάρισας τοποθετήθηκε εκεί το 2022 στη θέση αυτή, με τρόπο ρουσφετολογικό και παράνομο από τη σημερινή κυβέρνηση», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης / Βίντεο: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη για τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Μιλάμε για μία κυβέρνηση η οποία δεν είναι κυβέρνηση ούτε τεσσάρων μηνών, ούτε ενός χρόνου, ούτε δύο ετών, ούτε τριών ετών, αλλά είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, δηλαδή έχει συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετάταξη σταθμάρχη: «Εξόφθαλμα παράνομη» λέει ο Ραγκούσης - Απάντηση Βορίδη

Όπως τόνισε, «μιλάμε για μία εθνική τραγωδία, η οποία έχει έναν τραγικό πρωταγωνιστή, τον σταθμάρχη της Λάρισας. Ο σταθμάρχης της Λάρισας τοποθετήθηκε εκεί το 2022 στη θέση αυτή, με τρόπο ρουσφετολογικό και παράνομο από τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό πλέον δεν το καταγγέλλουμε μόνο εμείς. Εδώ και μια εβδομάδα το έχουν παραδεχτεί δημοσίως ήδη δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Σπίρτζης για Τέμπη: Δεν αισθάνομαι ευθύνη δική μου ή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως το δίκτυο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και για τη διαδρομή από τη Λάρισα προς την κατεύθυνση που πραγματοποιήθηκε η τραγωδία υπήρχε και λειτουργούσε μέχρι το 2019.

Ο «αμαρτωλός» ΟΣΕ: Πηγάδι δίχως πάτο για το Δημόσιο

«Ο ίδιος ο ΟΣΕ πια εξέδωσε ανακοίνωση δύο μέρες μετά από τη δική μας καταγγελία και γραπτώς, ανέφερε ότι πράγματι το καλοκαίρι του ’19 σταμάτησε να λειτουργεί αυτό το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό όχι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», σημείωσε.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για αποσπασμένη υπάλληλο της Αρχής Σιδηρόδρομων

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για αποσπασμένη υπάλληλο από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηρόδρομων στο γραφείο του κ. Ραγκούση, την Τάνια Καραγιάννη, η οποία ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέμπη: «Βρε θλιβεροί ιεροεξεταστές» - Ξεσπά φίλος του πατέρα της Ελπίδας

«Η κ. Καραγιάννη ήταν αποσπασμένη από τη ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα. Λίγες μέρες μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπασή της. Η κα Καραγιάννη, ως στέλεχος μιας ανεξάρτητης αρχής, κάνει μια ανάρτηση που ξεχειλίζει από φανατισμό και επιθετικότητα χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την Κυβέρνηση ως “Κυβέρνηση αδίστακτων” και προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να λέει ακριβώς τα ίδια. Ένα στέλεχος ανεξάρτητης αρχής που εκφράζεται δημόσια με τέτοιο φανατισμό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά διακρίνεται για την ανεξαρτησία με την οποία μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για αποσπασμένη υπάλληλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηρόδρομων, την Τάνια Καραγιάννη / Facebook - Τάνια Καραγιάννη

Τέμπη: «Η Ιφιγένεια έρχεται στον ύπνο μου, δε θέλει να με αφήσει»

«Η ιστορία της κ. Καραγιάννη αποτελεί μια μικρογραφία των χρόνιων παθογενειών του Δημοσίου. Μέλος “υποστελεχωμένης”, κατά τα λεγόμενα της προέδρου της, ανεξάρτητης αρχής, αποσπασμένη σε κομματικά γραφεία, που επιστρέφει κατόπιν της τραγωδίας στην οργανική της θέση συνεχίζοντας να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζοντας κομματικό φανατισμό που δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά, την αντικειμενικότητα της κρίσης και την ανεξαρτησία του ρόλου που υπηρετεί», καταλήγει.

Η απάντηση Ραγκούση για την αποσπαμένη υπάλληλο των σιδηρόδρομων

«Η συζήτηση που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις δύο αποσπάσεις διοικητικού προσωπικού και όχι μηχανικών ή ελεγκτών που ανήκουν στο δυναμικό της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, αφενός είναι μια συζήτηση καταρχάς, εντελώς άσχετη με αυτό καθαυτό το μεγάλο θέμα της εθνικής τραγωδίας που μας έπληξε», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Τέμπη: Η πρώτη δικαιολογία του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα

«Αφετέρου, είναι μια συζήτηση η οποία δείχνει ότι όταν κανείς είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και δεν έχει τίποτα άλλο να πει, καταφεύγει σε τέτοιου τύπου θα έλεγα φτηνούς αντιπερισπασμούς», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας πως «επρόκειτο για δύο αποσπάσεις που έγιναν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και έχουν την υπογραφή υπουργών της Νέας Δημοκρατίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top