Τέμπη: «Επιβίωσα από το 3ο βαγόνι - Έψαχνα μια μαμά με μωρό»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες τραυματιών

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων επιβίωσαν της φονικής σύγκρουσης που σημειώθηκε στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. 

Τέμπη: Αποσωληνώνεται ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Ανάμεσα τους η κ. Εύη η οποία βρέθηκε στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας κι περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. «Ήμουν στο τρίτο βαγόνι. Τα τραύματα που έχω είναι κάποια σκισίματα στην πλάτη αρκετά βαθιά που μάλλον έγιναν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης γιατί καθόμουν δίπλα στο παράθυρο. Τώρα είμαι καλύτερα. Υπάρχει ο πόνος λόγω των τραυμάτων, αλλά τουλάχιστον είμαι από τους τυχερούς που κατάφερα και βγήκα.», σημειώνει. 

«Ήταν πολύ τρομακτικό»

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Ήμασταν ουσιαστικά όλοι χαλαροί. Δεν το περίμενε κανείς αυτό το πράγμα. Γι'αυτό κι άλλοι μπορεί να ήταν όρθια, άλλοι πήγαν στο κυλικείο. Και ξαφνικά νιώσαμε τη σύγκρουση. Εγώ θυμάμαι ότι απλά κρατήθηκα από τα χερούλια του μπροστινού καθίσματος ώστε να μπορέσω όσο μπορώ να μείνω ακίνητη, κάτι που ήταν προφανώς αδύνατον με τη δύναμη της σύγκρουσης. Θυμάμαι να ακούω τα τζάμια να σπάνε, άτομα να φωνάζουν, να ουρλιάζουν κι έσβησαν τα φώτα. Όταν σταμάτησε το βαγόνι να κινείται εγώ είχα βρεθεί κάτω στο πάτωμα ανάμεσα στις δύο θέσεις στη δική μου και την μπροστινή κι είχε σφηνώσει το χέρι μου στην μπροστινή θέση και στον τοίχο. Ευτυχώς ήμουν μ' έναν φίλο μου, ο οποίος με βοήθησε - ο Θεός να τον έχει καλά - και μου έβγαλε το χέρι και με βοήθησε να βγούμε μέσα από το παράθυρο.», περιγράφει η κ. Εύη. 

Τέμπη: Σήμερα απολογείται ο σταθμάρχης - «Ήμουν άπειρος»

«Θυμόμουν ότι πριν δυο - τρεις στάσεις, πριν γίνει το ατύχημα είχε μπει μια μαμά μ' ένα μωράκι κι απλά έλεγα είναι μια μαμά μ'ένα μωρό, είναι μια μαμά μ'ένα μωρό. Που είναι αυτή η μαμά; Βρείτε την! Εμείς όταν βγήκαμε πάνω στις γραμμές υπήρχαν μητέρες με τα παιδάκια τους τα οποία έκλαιγαν τα καημένα είχαν φοβηθεί. Προσπαθούσαμε κι εμείς να τα ηρεμήσουμε λίγο.», αναφέρει με πόνο ψυχής.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top