Τέμπη: Σήμερα απολογείται ο σταθμάρχης - «Ήμουν άπειρος»

Τι θα υποστηρίξει

Σήμερα στις 11:00 απολογείται ο σταθμάρχης της πολύνεκρης τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη, καθώς χθες έλαβε προθεσμία σύμφωνα με το δικηγόρο του. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του σταθμάρχη υποστήριξε, χθες, ότι «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Τέμπη: «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» - Η ερώτηση του μηχανοδηγού

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε ο σταθμάρχης στα δικαστήρια της Λάρισας δύο ώρες περίπου πριν τις 11:00 το πρωί, οπότε κι έχει οριστεί η απολογία του, ενώ ο δικηγόρος του έφτασε στις 10:30 κι όπως είπε δεν υπάρχει διάθεση για να ζητήσουν κι άλλη αναβολή αναφορικά με την απολογία. Σημειώνεται ότι η απολογία του θα στηριχθεί σε τρεις άξονες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώτος άξονας είναι ότι ο σταθμάρχης θα υποστηρίξει πως δε θυμάται αν γύρισε το κλειδί, ωστόσο θα πει ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας κι αυτές οι δικλείδες ασφαλείας δεν λειτούργησαν. Ακόμα, φέρεται να υποστηρίξει ότι ο μηχανοδηγός δεν έκανε αναγγελία σε ποια γραμμή είναι, ωστόσο η καταγραφή των συνομιλιών πρόκειται να αναδείξει εάν όντως έγινε αναγγελία ή όχι. 

Εισήγηση «βόμβα» στον πρωθυπουργό: Να σταματήσουν τα δρομολόγια των τρένων

«Ήμουν άπειρος»

Επίσης, ο σταθμάρχης θα σταθεί στην απειρία του και φέρεται να υποστηρίξει ότι με μόλις ένα μήνα εμπειρίας τον τοποθέτησαν μόνο του και μάλιστα σε νυχτερινή βάρδια. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει ασκηθεί εις βάρος του σταθμάρχη κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Δείτε πλάνα από την ώρα που το περιπολικό με το σταθμάρχη φτάνει στα δικαστήρια της Λάρισας / Βίντεο από STAR

Πάντως, ο δικηγόρος του, χθες, είπε: «Υπηρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία που μας υποχρέωσαν να ζητήσουμε νέα προθεσμία κι η ανακριση θα ξεκινήσει αύριο. Στοιχεία καθοριστικά κι ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας», είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του Στέφανος Παντζαρτζίδη.

55 ταυτοποιημένοι σοροί

Παράλληλα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών έχει ανέλθει στους 55, ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 57.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top