Τέμπη: «Θα είναι η δίκη του αιώνα», λέει δικηγόρος πολυτραυματία

Κατατέθηκε η πρώτη δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγ. πολυτραυματία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κοντά στη σήραγγα των Τεμπών 

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στην αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας η πρώτη δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας, από τον δικηγόρο πολυτραυματία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στη σήραγγα των Τεμπών, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. 

«Ο εντολέας μου βρίσκεται στην ορθοπεδική κλινική, μαζί με άλλους τρεις συνεπιβάτες στο ίδιο δωμάτιο. Η κατάστασή του είναι άσχημη. Έχει σπάσει τα πλευρά του, δεν μπορεί να κινηθεί καθόλου, υπάρχει ορός στο χέρι του και έχει κάποιο πρόβλημα στα μάτια για το οποίο παίρνει ειδική θεραπεία, καθώς μπήκαν μέσα πολλά θραύσματα γυαλιού», είπε στο star.gr ο δικηγόρος του ο Γιώργος Μπαρτζώκης.

Eurokinissi

Στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν ο εντολέας του κ. Μπαρτζώκη / Eurokinissi

Ο νεαρός περιέγραψε τη σκηνή του δυστυχήματος στον δικηγόρο του.

«Τραντάχτηκε, πετάχτηκε πάνω και στη συνέχεια έπεσε κάτω από τη θέση του. Είχε πολλά αίματα από τους συνεπιβάτες πάνω του. Δεν άνοιγε η πόρτα του βαγονιού, οπότε αναγκάστηκε κάποιο γεροδεμένο παιδί να σπάσει το τζάμι και από εκεί βγήκαν και έπεσαν κάτω από το τρένο. Οι περισσότεροι χτύπησαν μάλιστα, όταν έπεσαν. Είναι πολύ τυχερός ο εντολέας μου γιατί ήταν στο δεύτερο βαγόνι και έχετε ακούσει τι ακριβώς έγινε με τους υπόλοιπους…»

Λύγισαν μέχρι και οι διασώστες στα Τέμπη- Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν

«Θα είναι η δίκη του αιώνα»

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη η δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας ζητήθηκε σήμερα προκειμένου να αναλάβουν ως διάδικοι την υπόθεση και στην προανακριτική διαδικασία και στην ανακριτική, αλλά και στο τελικό ακροατήριο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας. 

«Θα γίνει μεγάλη δίκη, θα είναι η δίκη του αιώνα. Αφορά στα περίπου 400 θύματα, τα οποία πρέπει να καταθέσουν ή να είναι εκδώσουν μία δήλωση, κατά κάποιο τρόπο, στο δικαστήριο, για το τι έχουν υποστεί από αυτήν την αλαζονεία των ανθρώπων που πήραν την τύχη της ζωής τους στα χέρια τους. Εννοώ τους αρμοδίους του σιδηροδρομικού δικτύου γιατί είναι πάρα πολλές οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό.

«θα είναι η δική του αιώνα. Αφορά στα περίπου 400 θύματα», εκτίμησε ο κ. Μπαρτζώκης - EUROKINISSI 

Τουλάχιστον τέσσερις, εμπλέκονται στη μεταφορά ενός επιβάτη από τον ένα σταθμό στον άλλον, εκτός από την Hellenic TRAIN, είναι ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η εποπτική δυνατότητα που έχει το υπουργείο Μεταφορών, που έπρεπε να προβλέψει το γεγονός αυτό, η ΡΑΣ», ανέφερε.

Τέμπη: «Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή»

Όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του και ο ίδιος έχουν καταθέσει δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας όχι μόνο κατά του σταθμάρχη, αλλά και κατά παντός φυσικού και ηθικού αυτουργού για τα εγκλήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία σε μέσα σταθερής τροχιάς

«Εκτός από την επικίνδυνη σωματική βλάβη, έχουμε και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τη δική μας περίπτωση, διότι κόντεψε να πεθάνει ο εντολέας μου. Την ίδια ώρα βάζουμε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο δόλου. Aπό τη στιγμή που έχουμε πληροφορίες ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, ο σταθμάρχης, λέει ότι “δεν γύρισε το κλειδί”, δηλαδή γνώριζε ότι δεν γύρισε το κλειδί, ενδεχομένως οδηγούσε την αμαξοστοιχία σε σύγκρουση και το γνώριζε...

Η ταυτοποίηση των σορών είναι δύσκολη και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με τεστ DNA / Eurokinissi

Υπάρχουν και οι μαρτυρίες επιβατών που λένε το “πάμε και όπου βγει”. Άρα είχαν ένα ενδεχόμενο δόλο στην πραγματοποίηση του πολύνεκρου δυστυχήματος. Αυτό το καταθέσαμε στην αρμόδια εισαγγελία και όταν συσχετιστεί η υπόθεση θα κληθούμε κι εμείς να δώσουμε τις δικές μας καταθέσεις. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δούμε πού θα αποδοθούν ευθύνες, θα ασκηθούν και οι ανάλογες αγωγές στους αρμόδιους αυτούς που έχουν την υποκειμενική και αντικειμενική ευθύνη», είπε. 

Τέμπη: 57 οι νεκροί, 56 οι αγνοούμενοι από την τραγωδία

«Οι επιβάτες ήταν περισσότεροι από 400»

Άλλο ένα θέμα, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη, είναι ο ακριβής αριθμός των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Πεποίθησή μας είναι ότι στο τρένο οι επιβάτες ήταν πάνω από 400 άτομα. Δεν είναι 350 που λέει η εταιρεία, γιατί (κάποιοι) δεν έκοψαν εισιτήριο στον σταθμό Λάρισας, ο οποίος είχε κλείσει στις 23:00. Αν είναι δυνατόν, ο τρίτος μεγαλύτερος σταθμός της Ελλάδας να κλείνει το γκισέ των εισιτηρίων.

«Πάρε όταν φτάσεις»: Συγκινούν μαθητές για την τραγωδία στα Τέμπη

Η πρακτική τους είναι να κλείνει το γκισέ και όποιος δεν έχει εισιτήριο να μπαίνει στο τρένο και να του βγάζει ο ελεγκτής εκείνη την ώρα. Όμως το ατύχημα έγινε 20 λεπτά μετά τη Λάρισα που δεν είχε προλάβει ο ελεγκτής να πάει καν σε όλα τα βαγόνια. Καταλαβαίνετε για ποιον λόγο λοιπόν η εταιρεία δεν λέει πόσοι ήταν οι επιβάτες», είπε στο star.gr. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top