Τραγωδία στα Τέμπη: «Έκανα λάθος», παραδέχθηκε ο σταθμάρχης

«Έβαλα το επιβατικό τρένο σε λάθος γραμμή» - Η συγκλονιστική κατάθεση

To τραγικό του λάθος, φέρεται να αποδέχθηκε απολογούμενος ο σταθμάρχης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη / Βίντεο: Mega

Το λάθος του, που οδήγησε στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα, στα Τέμπη, φέρεται να παραδέχθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας.

Ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, αρχικά είχε υποστηρίξει ότι πάτησε το κουμπί για αλλαγή γραμμών, αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα.

Τέμπη: Ατύχημα και σε προηγούμενo τρένο - «Κόπηκε καλώδιο ηλεκτροδότησης»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, ο σταθμάρχης στην κατάθεσή του στην αστυνομία φαίνεται πως παραδέχθηκε το λάθος του.

Το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας οδήγησε στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα στα Τέμπη

Το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας οδήγησε στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα, στα Τέμπη

Τέμπη: Drone του Guardian πάνω από το σημείο της τραγωδίας

Όπως αναφέρει, την ώρα που έφτασε το τρένο από την Κατερίνη, εκείνος προσπαθούσε να «παρκάρει» ένα άλλο τοπικό τρένο.

Τέμπη: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα

Ο σταθμάρχης ανέφερε πως και οι δύο γραμμές ήταν ανοιχτές, όταν ο σταθμάρχης της Κατερίνης τον ειδοποίησε για την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Λάρισα.

Λύγισαν μέχρι και οι διασώστες στα Τέμπη- Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία

«Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και δεν τα επανέφερα μετά στη θέση τους», φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης.

Τέμπη: Πώς έγινε η σύγκρουση των τρένων - Δείτε τη γραφική απεικόνιση

«Εκείνη την ώρα προσπαθούσα να βάλω στην κατάλληλη θέση ένα άλλο τοπικό τρένο. Έγινε ένα λάθος και έβαλα το τρένο που αναχώρησε από τη Λάρισα, χωρίς να το αντιληφθώ, στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία από την Κατερίνη. Έπρεπε να το βάλω στη δίπλα γραμμή», φέρεται να έχει πει στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης.

Τέμπη: Το δυστύχημα πάει πιο πίσω τις εκλογές;  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top