Τέμπη: Το δυστύχημα πάει πιο πίσω τις εκλογές;  

Σε αναμονή των οριστικών αποφάσεων Μητσοτάκη η ΝΔ   

Τέμπη: Σε αναμονή των δηλώσεων Κυριάκου Μητσοτάκη (Video Star)  

Του Γιώργου Δημητρίου 

Ανοιχτό εκτιμάται ότι είναι το ενδεχόμενο πλέον να μετατεθούν χρονικά οι εκλογές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και αντί για τις 9 Απριλίου, όπως εθεωρείτο βέβαιο ότι θα διεξαχθούν, να πραγματοποιηθούν τελικά μετά το Πάσχα, στις 30 Απριλίου ή και αργότερα μέσα στον Μάιο (7 ή 14/5). 

Μητσοτάκης από Τέμπη: Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων

Στην περίπτωση αυτή αυτονόητα θα μετατεθεί και η διενέργεια της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, στα τέλη Ιουνίου, εφόσον φυσικά δεν σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας  μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. 

Τέμπη: Δήλωση Μητσοτάκη για το δυστύχημα το απόγευμα 

Μέχρι στιγμής πάντως το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί «σιγήν ιχθύος» σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα,  καθώς την όποια απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος φέρεται να δέχεται εισηγήσεις ήδη προς αυτή την κατεύθυνση από στελέχη της κυβέρνησης. Όπως επισημαίνουν οι σχετικές εισηγήσεις το κλίμα στην κοινή γνώμη δεν προσφέρεται για προεκλογική εκστρατεία, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος το δυστύχημα στα Τέμπη να γίνει αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. 

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών

Από την άλλη πλευρά πάντως δε λείπουν και οι εισηγήσεις να μην αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ΝΔ προς τις κάλπες, γιατί σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα δείξει «πανικό» και ότι θα θα εκληφθεί ως ομολογία κυβερνητικής ευθύνης σχετικά με το δυστύχημα από την κοινή γνώμη .   

Το βέβαιο είναι ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής 3/3 στο οποίο θα ανακοινωνόταν η ημερομηνία των εκλογών δε θα διεξαχθεί και μένει πλέον να πληροφορηθούμε αν θα αλλάξει ή όχι το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις κάλπες.            

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top