Μητσοτάκης από Τέμπη: Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων

«Λύγισε» ο Καραμανλής στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη / Βίντεο Mega

Στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη όπου 40 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη σύγκρουση δύο τρένων, έφτασε λίγο μετά τις 12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέμπη: «Είναι κανείς μέσα στο τρένο;» - «Μείνε ψύχραιμη και πάρε αναπνοές»

«Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων.

Τραγωδία στα Τέμπη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη / Φωτογραφίες Eurokinissi (Βασίλης Βερβερίδης)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

«Λύγισε» ο Καραμανλής στα Τέμπη: «Θα διευρευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας»

Στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος βρέθηκε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: «Πάμε κι όπου βγει», είπε ο μηχανοδηγός

«Θα διερευνήσουμε τα αίτια του τραγικού συμβάντος με απόλυτη σοβαρότητα και απόλυτη διαφάνεια. Δε θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί», δήλωσε.

«Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους», σημείωσε φανερά συγκινημένος. 

Ο Κώστας Καραμανλής στα Τέμπη

«Λύγισε» ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στα Τέμπη / Φωτογραφία Eurokinissi (Βασίλης Βερβερίδης)

Ο κ. Καραμανλης που έφθασε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και αφού ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται μέσα στα συντρίμμια των βαγονιών για τον εντοπισμό ανθρώπων ζήτησε από όλους ψυχραιμία και να σεβαστούμε τις δύσκολες στιγμές. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ιερώνυμος για Τέμπη: «Προσεύχομαι για την ψυχή των θυμάτων»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών:

«Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία.

Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top