Τέμπη: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα

Συνεχίζονται οι έρευνες - Συγγενείς ψάχνουν για τους αγνοούμενους

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Η «μαύρη λίστα» μεγαλώνει, την ώρα που οι έρευνες των διασωστών συνεχίζονται και η αγωνία για τους αγνοούμενους μεγαλώνει.

Τέμπη: Αυτό είναι το σημείο που ξεκίνησε η τραγωδία – Τι συνέβη

Οι φόβοι όλων επιβεβαιώνονται. Ο αριθμός των θύματων από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη αυξάνονται και πλέον ανέρχονται στους 42, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας.

Τέμπη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι και ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται ακόμα μέσα στα συντρίμμια του τρένου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο του Star ο Σπύρος Λάμπρου.

Τέμπη: «Αν δεν ήταν ο φίλος μου δε θα ζούσα - Είχαν σφηνωθεί τα χέρια μου»

Τέμπη: Θρήνος στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν

Η επιχείρηση των διασωστών στα Τέμπη συνεχίζεται για τον εντοπισμό των αγνοούμενων / Intime

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 72, εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ,. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων, καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Τέμπη: Θρήνος για 18χρονες δίδυμες και την ξαδέλφη τους που απανθρακώθηκαν

Τραγωδία στα Τέμπη με σύγκρουση δύο τρένων

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στα Τέμπη / Φωτογραφία Intime

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες - Συγγενείς ψάχνουν για τους αγνοούμενους

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τα συνεργεία διάσωσης να απομακρύνουν τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και να εξερευνήσουν μέσα στις καμένες λαμαρίνες και τα συνθλιβέντα βαγόνια μήπως και ανακαλύψουν πτώματα.

Γύρω στις 3.30 το απόγευμα πτώμα ή πτώματα μεταφέρθηκαν μέσα με σακούλες και πάνω σε φορείο σε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Λάρισας.

Τέμπη: Αγωνία για συγγενείς των αγνοούμενων έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας

Στιγμές αγωνίας για τους συγγενείς θυμάτων και αγνοούμενων στο νοσοκομείο της Λάρισας /  Φωτογραφία Eurokinissi (Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Και ενώ οι γερανοί προσπαθούν να σηκώσουν την ηλεκτρομηχανή του τρένου, όλοι ελπίζουν ότι θα κλείσει ο αριθμός των νεκρών και δεν θα ανακαλυφθούν και άλλα πτώματα. Πάντως, από την εικόνα που αντικρίζουν όλοι, συμπεραίνεται ότι η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων ήταν σφοδρότατη, λόγω της μεγάλης ταχύτητας, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε έχουν καταστραφεί στο σημείο και τα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης των συρμών.

Τραγικές είναι οι σκηνές, καθώς συγγενείς έρχονται στο σημείο και αναζητούν δικούς τους ανθρώπους που ως τώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και στη συνέχεια μεταβαίνουν στα νοσοκομεία για να τους αναζητήσουν. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top