Τέμπη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Θρήνος για τους νεκρούς - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τέμπη: Τα Πρόσωπα Της Τραγωδίας Από Τη Σύγκρουση Τρένων

Ώρες αγωνίας παιρνούν οι συγγενείς των αγνοούμενων που επέβαιναν στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης. Την ίδια ώρα, έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας διαδραματίζονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας, από ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ήταν επιβάτες.

Τέμπη: Ψάχνουν τους ανθρώπους τους με φωτογραφίες στα social media

Όλη η Ελλάδα σήμερα πενθεί για τα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί συνολικά 40 επιβάτες, που είτε διαμελίστηκαν είτε απανθρακώθηκαν.

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων - Πώς γίνεται η αναγνώριση

Ανάμεσά τους δίδυμες αδελφές 18 ετών και η πρώτη ξαδέλφή τους, η 19χρονη Αναστασία από την Καλαμπάκα. Τα τρία νέα κορίτσια απανθρακώθηκαν.

Τέμπη: Θρήνος για 18χρονες δίδυμες και την ξαδέλφη τους που απανθρακώθηκαν

Τέμπη: Θρήνος για τις νεκρές δίδυμες που σκοτώθηκαν

Θρήνος για τις δίδυμες που σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Φωτογραφία από δελτίο του Star

Τέμπη: Νεκρές στο δυστύχημα δίδυμες και η ξαδέλφή τους

Μαζί με τις δίδυμες, τραγικό θάνατο βρήκε και η ξαδέλφη τους που ήταν μαζί τους στο μοιραίο τρένο

Νεκρή ανασύρθηκε και μια 39χρονη στρατιωτικός. Η γυναίκα που ήταν μητέρα δύο παιδιών, επέστρεφε από την Αθήνα στον τόπο καταγωγής της, τη Βέροια.

Τέμπη: Μητέρα δύο παιδιών και στρατιωτικός από τη Βέροια ανάμεσα στα θύματα

Μητέρα δύο παιδιών και στρατιωτικός από τη Βέροια ανάμεσα στα θύματα

Νεκρός από τη σύγκρουση των τρένων και ένας 35χρονος εργαζόμενος στα τρένα από το Λιανοκλάδι.

Τέμπη: Νεκρός ένας εργαζόμενος στα τρένα

Νεκρός ένας εργαζόμενος στα τρένα 

Εργάζοταν στα τρένα, διέμενε στην Αθήνα με την οικογένεια του και πάρα πολύ τακτικά πήγαινε στο Λιανοκλάδι για να συναντήσει, συγγενείς και φίλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε στην Αθήνα, όμως ταξίδευε τακτικά στον τόπο του για να συναντήσει συγγενείς και φίλους.

Θύμα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία και ένας μηχανοδηγός από την Αμαλιάδα. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και έμενε στη Θεσσαλονίκη.

Τέμπη: Νεκρός ένας μηχανοδηγός μετά τη σύγκρουση τρένων

Νεκρός ένας μηχανοδηγός μετά τη σύγκρουση τρένων

Τέμπη: Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους 

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών ζουν ώρες αγωνίας. Γονείς έχουν χάσει εδώ και ώρες κάθε επικοινωνία με τα παιδιά τους και δεν ξέρουν αν είναι ζωντανά ή νεκρά. Οι επιβάτες που αγνοούνται φτάνουν τους 35.

Ψάχνουν στα νοσοκομεία μήπως βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες και εύχονται να μην κληθούν να αναγνωρίσουν κάποια από τα θύματα ή να δώσουν DNA ώστε να γίνει ταυτοποίηση με τα απομεινάρια των σορών.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους ο 23χρονος Ντένις, που δεν έχει δώσει σημεία από το βράδυ της Τρίτης. Ήταν γύρω στις 23:30 όταν επικοινώνησε με τη μητέρα του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Εξαφανισμένα είναι και δύο φοιτητές από την Κύπρο. Πρόκειται για την 24χρονη Αναστασία και τον 22χρονο Κυπριανό.

Η κοπέλα επέβαινε στο τρίτο βαγόνι. Δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τους γονείς της, οι οποίοι, κρατώντας τη φωτογραφία στα χέρια τους, ψάχνουν να μάθουν πληροφορίες.

Ο 22χρονος Κυπριανός, φοιτητής Νομικής, είχε έρθει στην Αθήνα για ένα προσωπικό θέμα. Οι γονείς του δεν έχουν μάθει νέα του τις τελευταίες ώρες και φοβούνται για τα χειρότερα. 

Ανάμεσα στους ανθρώπους που αναζητούν το παιδί τους και ο πατέρας ενός 26χρονου από τη Θεσσαλονίκη που επέστρεφε από την Αθήνα.

«Αγνοείται ο άνθρωπός μου μαζί με τον φίλο του. Είχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου. Δεν έχουμε μάθε κάτι, δεν έχουμε ενημέρωση. Οι αστυνομικοί μας ρωτούν τι ρούχα φορούσαν, αν είχαν τατουάζ, ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση. Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωπoί μας. Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι γι’αυτό το ελληνικό χάλι. 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή», είπε ο πατέρας του 26χρονου.

Δύσκολες στιγμές για για τους γονείς της Ελπίδας, μιας 28χρονης κοπέλας που επέβαινε στο μοιραίο τρένο. Η οικογένειά της έδωσε τη φωτογραφία της στη δημοσιότητα, προκειμένου να μάθει οποιαδήποτε πληροφορία για εκείνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top