Τέμπη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων - Πώς γίνεται η αναγνώριση

Αναζητούν τους αγνοούμενους με φωτογραφίες στα χέρια

Θρήνος έξω από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για την αναγνώριση των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας σημειώνονται από το πρωί έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, όπου φτάνουν σωρηδόν οι σοροί των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Τέμπη: Τι υποστήριξε o σταθμάρχης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει από τα ξημερώματα το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί πηγαίνουν τις σορούς των επιβατών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγωδία Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Οι συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται ζουν με την αγωνία. Δίνουν δείγμα DNA, καθώς η κατάσταση των πτωμάτων δυσχαιρένει ακόμα περισσότερο τη μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης: είναι είτε διαμελισμένα, είτε απανθρακωμένα και ο μοναδικός τρόπος για την ταυτοποίηση είναι η λήψη γενετικού υλικού.

Τέμπη: «Μείνε ψύχραιμη. Πάρε αναπνοές» - Βίντεο από την τραγωδία

Τέμπη: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το νοσοκομείο Λάρισας

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών των μοιραίων τρένων στα Τέμπη / Φωτογραφία Eurokinissi (Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Οι άνθρωποι αγωνιούν. Περιμένουν στην ουρά να ακούσουν τα ονόματα των συγγενών τους και να μάθουν αν είναι νεκροί ή εάν νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Κάποιοι από αυτούς κρατούν στα χέρια τους τις φωτογραφίες τους, ζητώντας έστω και μια πληροφορία ότι κάποιος τους είδε ζωντανούς.

Τέμπη: Αγωνιούν οι συγγενείς των αγνοούμενων

Οι συγγενείς των επιβατών ψάχνουν να βρουν αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ζωντανά ή νεκρά / Φωτογραφία Eurokinissi (Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έχουν καταφθάσει και ιατροδικαστές από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν στην επίπονη διαδικασία.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών.

Τέμπη: Αυτή είναι η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. 

Συνολικά 72 επιβάτες έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Τέμπη: Μια άμορφη μάζα έγιναν τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν

Μια άμορφη μάζα έγιναν τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν / Φωτογραφία Eurokinissi (Βασίλης Βερβερίδης)

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών: 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο ΓΝΛ, 32 στο ΠΓΝΛ και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top