Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων - Μεσίστιες οι σημαίες

Τριήμερο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης - Τι ισχυρίστηκε για το δυστύχημα / Βίντεο από έκτακτο δελτίο ειδήσεων Star

Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, έπειτα από απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Τέμπη: Τι συνέβη στον πίνακα ελέγχου - Τι λέει ο δεύτερος σταθμάρχης

Τέμπη

Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος / Eurokinissi 

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

40 οι νεκροί στα Τέμπη - Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα

Τριήμερο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Τριήμερο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κηρύχθηκε στη χώρα, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Μαρτίου έως και τις 3 Μαρτίου 2023.

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση.

Μέχρι στιγμής 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει κι άλλο όσο περνούν οι ώρες.

Τέμπη τραγωδία μεσίστιες σημαίες

Mεσίστια η σημαία στη Βουλή για το τριήμερο εθνικό πένθος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη / Eurokinissi

τραγωδία Τέμπη

Θρήνος στη χώρα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη / Eurokinissi

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε παραμπεμφθεί η Ελλάδα για τα τρένα της

Μεσίστιες οι σημαίες στις Βρυξέλλες

Λόγω του τραγικού δυστυχήματος στην Ελλάδα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε ότι οι σημαίες στις Βρυξέλλες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τις 8.00 αύριο το πρωί.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός», έγραψε η κ. Μέτσολα στο Twitter.

 

Τέμπη: Θρήνος για 18χρονες δίδυμες και την ξαδέλφη τους

Ζαχάροβα: Η Ρωσία εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων

Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της επίσημης εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα στη δήλωση της Μ. Ζαχάροβα αναφέρεται:

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top