Φεύγει η κακοκαιρία Barbara και έρχεται ο Barberis; - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Έρχονται νέες ισχυρές κακοκαιρίες στη χώρα

Η κακοκαιρία Barbara δε θα είναι η μοναδική κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας τον φετινό χειμώνα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Barbara υποχωρεί σταδιακά με αργούς ρυθμούς, με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται τελικά στα υπερβόρεια της Αττικής. 

Κακοκαιρία Barbara: Θερμοκρασίες Σιβηρίας – Παγετός μετά τον χιονιά

Παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε χαρακτηριστικά στο Open «η Barbara μπορεί να φεύγει, αλλά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει στο μέλλον ο Barberis».

«Η “Barbara” λοιπόν σταδιακά μας αφήνει με την ελπίδα να μην ακολουθήσει στο μέλλον ο “Barberis” και το λέω αυτό σαφώς χιουμοριστικά σε πρώτη ανάγνωση, σαν δεύτερη όμως πιο σοβαρή προσέγγιση πιστεύω ότι το μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας που τόσο ευχαριστηθήκαμε, ίσως μας αφήσει γλυκόπικρη γεύση για το μέλλον από θέμα κακοκαιριών όχι τόσο ως προς τη συχνότητα εμφάνισής τους, αλλά κυρίως ως προς την ένταση τους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Χιονοπτώσεις ξανά στην Αττική από το απόγευμα

«Με άλλα λόγια μπορεί να δούμε λίγες κακοκαιρίες μέχρι ο χειμώνας να παραδώσει κι επίσημα τη σκυτάλη στην άνοιξη, αυτές όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες. Κι αυτό δεν βασίζεται σε διαίσθηση, αλλά σε μελέτη μοντέλων που μας δείχνουν λίγο πιο μακριά τον καιρό», πρόσθεσε ο κ. Μαρουσάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top