Δίκη Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο ο ηθοποιός για την ετυμηγορία

Στο πλευρό του η σύζυγος και ο γιος του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φτάνει στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία / Βίντεο Ανέστης Συμεωνίδης

Η ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε και από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση που είναι κατηγορούμενος. Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Δίκη Φιλιππίδη: «Θεωρώ ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα αλλάξει»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 14:00 μαζί με τους δικηγόρους του. Στο πλευρό του η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο γιος του Δημήτρης που στάθηκαν στο πλευρό του όλο αυτό τον καιρό και περιμένουν με αγωνία την ετυμηγορία.

Πέτρος Φιλιππίδης

Η ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε / Φωτογραφίες Ανέστης Συμεωνίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε η ώρα για την απόφαση του δικαστηρίου

Στα δικαστήρια, όπως κάθε φορά, παρούσες είναι και οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Δίκη Φιλιππίδη: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου έφτασαν στο δικαστήριο

Σήμερα, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, θα αποφανθούν σε μια κατάμεστη αίθουσα για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον επιφανή ηθοποιό στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ'εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν , αναμένουν σήμερα με αγωνία να ακούσουν την εκτίμηση των δικαστών, προσδοκώντας, η κάθε πλευρά δικαίωση.

Δίκη Φιλιππίδη: Αθώος για τον βιασμό - Η πρόταση της εισαγγελέως

Αν οι δικαστές αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλλε στις 13 Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Έδρας κ Στόγια , τότε θα πρέπει να κηρύξουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού τον κατηγορούμενο και αθώο λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Η κ. Στόγια έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό , εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, στην Ανακρίτρια και τελικά στο Δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. «Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων. "Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με "ίσως" και "μπορεί" ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;», ανέφερε η Εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως «Έχω αμφιβολίες».

Η Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top