Η ομορφιά ψυχής ενός αστυνομικού - Πώς έσωσε κακοποιημένα παιδιά

Τι λέει ο βραβευμένος αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

«Επικίνδυνες αποστολές», αλλά και ικανοποίηση όταν νιώθει ότι βοηθά: Ένας 31χρονος αστυνομικός ανοίγει την καρδιά του στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής, στα 31 του χρόνια έχει γίνει ένας σύγχρονος ήρωας για τους συνανθρώπους του. Τα τελευταία 13 χρόνια τιμά το Αστυνομικό Σώμα, ενώ η οικογένειά του είναι περήφανη για εκείνον. Δεν είναι λίγες οι φορές που με αυτοθυσία και αψηφώντας τον κίνδυνο έχει βάλει τον εαυτό του μπροστά στο καθήκον, ενώ έχει τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας. 

Διάρρηξη σε σπίτι αστυνομικού στον Κορυδαλλό

αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

Το 2020 έσωσε μια γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε πέσει από ύψος 10 μέτρων για να συλλάβει έναν διαρρήκτη κάτι που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

«Φύλακας- άγγελος» για κακοποιημένες γυναίκες και απροστάτευτα παιδιά

Ο βραβευμένος αστυνομικός έχει γίνει «φύλακας- άγγελος» για κακοποιημένες γυναίκες και απροστάτευτα παιδιά.

Ευσθητοποιημένος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, έχει σώσει τρία ανήλικα παιδιά από τον πατέρα τους που τα κακοποιούσε. Ένα 13χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει για όσα περνούσαν τα τρία αδέρφια στο σπίτι κι εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε να τον καλέσει ανά πάσα στιγμή. Οπως κι έγινε...

Σε άλλη περίπτωση, είχε βοηθήσει να εξιχνιαστεί ένα περιστατικό διαδικτυακού εκβιασμού με θύμα μια 16χρονη, η οποία είχε φθάσει μάλιστα στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της.

Η κοπέλα είχε πέσει θύμα ενός 28χρονου άνδρα, που εκβίασε όχι μόνο την ίδια αλλά και τον πατέρα της. Το θέμα είχε αναδειχθεί τότε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

«Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την οικογένεια και τις αρχές που έχω λάβει στη ζωή μου»  είπε ο 31χρονος αστυνομικός μιλώντας στην εκπομπή.

 Την ίδια αγάπη και αξίες προσπαθώ να περάσω κι εγώ είτε στην κοπέλα μου είτε στους φίλους μου και τον συνάνθρωπο

αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

Όταν πηγαίνει σε συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας βλέπει μωρά στην ίδια ηλικία με την μικρούλα ανιψιά του και  αναρωτιέται μέσα του «γιατί να τραβάνε κάτι τέτοιο τα μικρά παιδιά».

Περιγράφει ένα περιστατικό:

Μας ανοίγει την πόρτα η γυναίκα, η οποία ήταν κλαμένη, και τα παιδιά ήταν πίσω της, δε μιλούσαν καν. Το ένα παιδί είχε καρούμπαλο με αίματα. Ο πατέρας των παιδιών, την κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να της έλεγε "μη μιλήσεις".

«Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα περιστατικά που πηγαίνουμε, σαν τους λένε "μη μιλήσεις, πες ότι είναι όλα καλά" για να φύγουμε εμείς οι αστυνομικοί. Φυσικά δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δόξα τω Θεώ έχουμε την εμπειρία από τέτοιου είδους περιστατικά» λέει ο 31χρονος αστυνομικός.

«Πρώτα είμαστε ψυχολόγοι και μετά αστυνομικοί» συμπληρώνει, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί πρώτα προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κακοποιημένων παιδιών ώστε να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν.

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο Βαγγέλης Μπαταρλής βρίσκεται ανάμεσα στους βραβευμένους αστυνομικούς, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να του απονεμηθεί το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top