Πεζοπορία 10 χλμ σε... «αλπικό» τοπίο για να απεγκλωβιστούν! - Δείτε βίντεο

Περιπατητές είχαν εγκλωβιστεί στο καταφύγιο της Δίρφυς

Δείτε την πεζοπορία των εκδρομέων μέσα στο ... «αλπικό» τοπίο της Εύβοιας / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Εγκλωβισμένους περιπατητές είχαμε νωρίτερα σήμερα στην Εύβοια. Οι εκδρομείς βρίσκονταν στο καταφύγιο της Δίρφυς, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας «Barbara», εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε να κάνουν πεζοπορία 10 χλμ για να λάβει τέλος η περιπέτειά τους.

Κακοκαιρία: 40 εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο της Δίρφυς

Οι εκδρομείς όπως φαίνεται και στις εικόνες του Star, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν με τα πόδια στην Στενή, κάνοντας μια πορεία περίπου 10 χιλιομέτρων.

Περιπέτεια για 40 εκδρομείς στη Δίρφυ

Περιπέτεια για 40 εκδρομείς στη Δίρφυ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λάμπρου Δεμερτζή στο Star, πρόκειται για περιπατητές που γνωρίζουν από δύσκολες καιρικές συνθήκες και χιόνι και έτσι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και η περιπέτειά τους έληξε με αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εκδρομείς ξύπνησαν σήμερα το πρωϊ στο καταφύγιο της Δίρφυς όπου διαπίστωσαν ότι το μέτρο είχε φθάσει στο ένα μέτρο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να τους προσεγγίσει το πούλμαν ή άλλο μέσο για να τους παραλάβει.

Περιπατητές είχαν εγκλωβιστεί στο καταφύγιο της Δίρφυς

Έτσι ξεκίνησε η πεζοπορία των 10 χλμ μέσα στο χιονισμένο τοπίο.  Καθ'όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, για λόγους ασφαλείας, υπήρχε επικοινωνία με γιατρό αλλά και με τις Αρχές.

Στο μεταξύ, πολλές περιοχές της Εύβοιας αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι από τον χιονιά, ενώ ο κρατικός μηχανισμός δίνει πραγματική μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top