Θέμα ωρών η σύλληψη του ψευτογιατρού - Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα

Χρέωνε 30.000 ευρώ δύο ενέσεις βλαστοκυττάρων

Σοκάρει το πανελλήνιο η νέα υπόθεση ψευτογιατρού, ο οποίος εξαπάτησε δεκάδες πολίτες και έστειλε στον θάνατο πέντε άτομα / Βίντεο: Mega

Θέμα ωρών θεωρείται η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του 66χρονου ψευτογιατρού που κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους ασθενείς, κυρίως με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο.

Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι πολίτες που έχουν πέσει θύματα του 66χρονου φυσιοθεραπευτή και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, αλλά δεν έχουν περάσει ακόμη το «κατώφλι» των διωκτικών αρχών για να το καταγγείλουν.

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό - Τι βρήκαν στο σπίτι «φρούριο»

Αυτό γιατί η δράση του ψευτογιατρού κρατά τουλάχιστον 14 χρόνια, που υποσχόταν «μαγικές» θεραπείες με φιαλίδια κόστους 200-300 και ενέσεις βλαστοκυττάρων με κόστος από 10.000 έως 25.000 ευρώ.

«Μου έφαγε 35.000 ευρώ»

«Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση» είπε ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού, το οποίο μίλησε το Σάββατο στον Σκάι. 

Ψευτογιατρός: Ποιος είναι ο Γερμανός γιατρός - συνεργάτης του στην απάτη

Όπως αποκάλυψε, συνολικά του απέσπασε ποσό 35.000 ευρώ, ενώ έχει βάλει και το σπίτι του σε υποθήκη.

«Εμένα μου έδινε πεπτίδια, τα έβγαζε από μια χολιγουντιανή κατάσταση, μέσα από κάτι μπουκάλες με άζωτο» είπε ο καταγγέλλων, ο οποίος αποκάλυψε ότι γνώριζε αρκετά χρόνια τον ψευτογιατρό και εμφανιζόταν σε αυτό ως αθλίατρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κα ζήτησε τα χρηματά του πίσω, με τον ψευτογιατρό να του επιστρεφει 1.000-1.500 ευρώ.

«Υποσχόταν ότι θα κάνει τον αδερφό μου να περπατήσει»

Ο αδερφός ενός θύματος αποκάλυψε, μιλώντας στο Open, πως ο ψευτογιατρός προσέγγισε την οικογένεια και κατάφερε να αποσπάσει 60.000 ευρώ.

Ψευτογιατρός: Αρνήθηκε τα πάντα - Η δράση του και τα δεκάδες θύματα

«Είδαμε κάποια στιγμή στις ειδήσεις, ότι υπάρχει μια πειραματική θεραπεία που ξεκινάει, ένα πείραμα με βλαστοκύτταρα το οποίο υποσχόταν θεραπεία, βελτίωση, και εκείνη την περίοδο συγκεκριμένα εμφανίστηκε - για κακή μας τύχη - στη ζωή μας αυτός ο άνθρωπος μέσω κάποιου κοινού γνωστού. Μας υποσχέθηκε ότι μπορεί να κάνει τον αδελφό μου καλά και να περπατήσει», είπε.

«Αφού μας ανάγκασε να σταματήσουμε τη θεραπεία που ακολουθούσε μέχρι τότε ο αδερφός μου, πήγαν στη Γερμανία, έκαναν εξετάσεις και γύρισε πίσω με αναπτερωμένες ελπίδες. Εγώ του είχα αναφέρει ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές να γίνει καλά, γιατί κρατούσα μικρό καλάθι, και μου είπε ‘’είναι η τελευταία μου ελπίδα θέλω να το δοκιμάσω’’», τόνισε.

«Πουλούσε ελπίδα στα θύματά του» - Ξεσπά ο αδελφός θύματος του ψευτογιατρού

Ο ψευτογιατρός κατάφερε να αποσπάσει από την οικογένεια 60.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ ήταν μόνο για δύο ενέσεις βλαστοκυττάρων, για τις οποίες τους έκανε και δήθεν έκπτωση.

Παρουσιαζόταν ως γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο 66χρονος Έλληνας ψευτογιατρός και ο 72χρονος Γερμανός συνεργάτης του προκειμένου να πείσουν τα θύματα τους για την αποτελεσματικότητα της «θεραπείας» τους, επικαλούνταν τη δήθεν θεραπεία που έκαναν σε διάσημα πρόσωπα από τον διεθνή καλλιτεχνικό, πολιτικό και αθλητικό χώρο.

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού με πέντε νεκρούς - Έκανε «θαυματουργές» ενέσεις

Ανάμεσα σε αυτούς τους δήθεν πελάτες ήταν διάσημοι αθλητές του τένις, όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, και Έλληνες πρωθυπουργοί, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top