«Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όρθρος» - Ανησυχούν οι ειδικοί

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η Ματίνα Παγώνη για τη νέα μετάλλαξη «Όρθρος» - Βίντεο από Mega

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με το όνομα «Όρθρος», υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ μεταδοτική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

«Είχαμε την Κράκεν και τώρα έχουμε την καινούρια, την Όρθρο. Από τη μυθολογία πάλι την έχουν συνδέσει και είναι δικέφαλος σκύλος, για αυτό την ονόμασαν έτσι», εξήγησε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Mega.

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα η νέα υποπαραλλαγή «Όρθρος»

«Αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική και από τα πρώτα στοιχεία από τους ασθενείς αφορά και αυτή το ανώτερο αναπνευστικό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», πρόσθεσε. 

Σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε σε εφημερίες στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο η κ. Παγώνη είπε: «Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει η εφημερία, είχαν μείνει στα επείγοντα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει, υπήρχε πάντα, υπάρχει και εάν δε λυθεί με τους τρόπους με τους οποίους εισηγηθήκαμε και γνωρίζοντας πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ».

Κορωνοϊός: Μετά την Κράκεν ήρθε ο Όρθρος - Όσα ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

«Έχει μεγάλη σημασία για κάθε υπουργείο και κάθε υπουργό να κάνει σωστή κατανομή εφημέρευσης του πακέτου των νοσοκομείων που εφημερεύουν. Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα. […] Το θέμα είναι τεχνικό, πρέπει να μπουν συγκεκριμένες ομάδες τις ημέρες που εφημερεύουν, να νοικοκυρευτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε κάθε νοσοκομείο, να εξυπηρετείται ο κόσμος και να ενισχυθούν τα τμήματα στις κλινικές» συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top