Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα παιδιά & τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Οι λεπτομέρειες της κηδείας - Ποιοι θα εκφωνήσουν τους επικήδειους λόγους

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει τη Δευτέρα. Σήμερα, η οικογένειά του τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του, ενώ το Star κατέγραψε και αποκάλυψε όλο το τελετουργικό.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» η Αθήνα με 1.000 αστυνομικούς

Το απόγευμα του Σαββάτου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνστατίνου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στο Α' νεκροταφείο. Εκεί βρέθηκαν η Άννα Μαρία, τα παιδιά, οι νυφες της και φυσικά οι αδελφές του τέως βασιλιά Σοφία και Ειρήνη.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και βασίλισσες στην Αθήνα

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες, με τα παιδια του να κουβαλάνε το φέρετρο, ενώ αποφασίστηκε και το τελετουργικό που θα ακολουθήσουν οι δικοί του άνθρωποι στην κηδεία.

Στα αποκλειστικά πλάνα φαίνονται ο Παύλος, ο Νικόλαος και τα παιδιά του Παύλου να σηκώνουν στα χέρια το φέρετρο, κάτι που αναμένεται να γίνει και στην κηδεία τη Δευτέρα.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - τα παιδιά και τα εγγόνια του θα κουβαλήσουν το φέρετρό του

Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά θα κουβαλήσουν το φέρετρό του / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά θα κουβαλήσουν το φέρετρό του

Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά θα κουβαλήσουν το φέρετρό του 2

Είναι επιθυμία των παιδιών να κουβαλήσουν το φέρετρο στους ώμους τους και αυτό έκαναν και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επικήδειους θα εκφωνήσουν ο γιος του Παύλος, κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ένα ακόμη πρόσωπο.   

Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την κηδεία του

Δύο 24ωρα πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου οι προετοιμάσιες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, εν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί το Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες στον χώρο που θα γίνει η ταφή.

Γύρω από το μνήμα όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς, συνεργεία φυτεύουν δέντρα και λουδούδια, ενώ τα μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των υψηλών προσκεκλημένων. 

Αυτός είναι ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αυτός είναι ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου ασχολείται καθημερινά με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Νωρίς το μεσημέρι οι γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος επισκέφθηκαν τη μητέρα τους Άννα Μαρία στο διαμέρισμα που ζούσε με τον Κωνσταντίνο τους τελευταίους 10 μήνες στη Βασιλίσσης Σοφίας.  Μαζί τους ήταν και ένα από τα εγγόνια του. 

Αποκλειστικά πλάνα του Star από το σημείο που θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι που θα παραστούν στην κηδεία

Η οικόγενειά του τέως βασιλιά έχει ήδη στείλει τις προσκλήσεις στους 200 υψηλούς καλεσμένους. Η λίστα περιλαμβάνει γαλαζοαίματους από την Ευρώπη. 

Ήδη έχουν αρχίσει να φθάνουν στην Αθήνα οι πρώτοι από αυτούς. Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η κηδεία και αμέσως μετά η ταφή στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των γονιών του τέως βασιλιά. Εκεί θα μπορέσουν να βρεθούν όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένου οι οποίοι θα παρευρεθούν και στην κηδεία. 

Αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα ακολουθήσει γεύμα για τους υψηλούς προσκαλεσμένους, που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και για λόγους ασφαλείας. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα μείνουν και αρκετοί από τους βασιλείς που θα φτάσουν στην Ελλάδα. 

Αυτοί είναι ο Χουαν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας και ο γιος του βασιλιάς της Ισπανίας Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια. Οι αδελφές του πριγκίπισσες Έλενα και Κατρίνα είναι από χθες στο πλευρό της μητέρας τους Σοφίας, της Ειρήνης και της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Αναμένεται και η πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του βασιλιά Καρόλου.

Η λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την Κυριακή θα φτάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος ο πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό και η αδελφή του Καρολίνα. 

Η αυριανή ημέρα θα είναι μέρα άφιξης των περισσοτέρων προσκεκλημένων. Οι αδελφές της Άννα Μαρίας θα αφιχθούν από τη Δανία. Η βασίλισσα της χώρας Μαργαρίτα μαζί με τον γιο της, πρίγκιπα διάδοχο  Φεντερίκ και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, επίσης αδελφή της Άννας Μαρίας. Οι βασιλείς της Ολλανδίας Γουλιέλμος- Αλεξάντερ και Μαξίμα, όπως και μητέρα του Βεατρίκη θα έρθουν αυθημερόν. 

Στην κηδεία θα παραστεί και ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος. Αναμένεται ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον, όπως και το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, Φίλιππος και Ματθίλδη.

Συνολικά έχουν αποσταλεί 50 με 60 προσκλητήρια που αφορούν πρόσωπα από την Ελλάδα και αποδέκτες είναι φίλοι, παλαιοί συμμαθητές του εκλιπόντος και επιχειρηματίες. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι υπουργοί θα παραστούν στην κηδεία

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί θα παρευρεθούν τη Δευτερα στην κηδεία του τέως βασιλιά. 

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος και την υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραστεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να παραστεί. Αν δεν πήγαινε, θα πήγαινε η σύζυγός του, Δανάη Μιχελάκου, ούτως ή άλλως. Υπό σκέψη είναι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δεν αποκλείεται να παραστεί. Σήμερα, όμως, έκλεισε τα σενάρια παρουσίας του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

Το «παρών» θα δώσουν σίγουρα η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, η οποία ήταν και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ακόμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top