Δείτε πώς «μεταμορφώνεται» το Τατόι για την κηδεία του τέως Βασιλιά

Συμμετοχή χορωδίας κατά το Βυζαντινό τυπικό στη Μητρόπολη

Το ρεπορτάζ του Star για τις προετοιμασίες της κηδείας / Παύλος και Νικόλαος στη Μητρόπολη Αθηνών, ασταμάτητες εργασίες στο Τατόι

Τις τελευταίες λεπτομέριες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κανονίζει η οικογένειά του, ενώ επί ποδός βρίσκεται η πολιτεία, αφού, τη Δευτέρα, το «παρών» για το ύστατο χαίρε θα δώσουν υψηλοί προσκεκλημένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών. Το πρωί, βρέθηκαν στην Μητρόπολη οι γιοι του τέως Βασιλιά, Παύλος και Νικόλαος. Στο Τατόι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα, λίγο πριν την «εκπνοή» του χρόνου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος και Νικόλαος έφτασαν το πρωϊ στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπεύθυνο της Μητρόπολης.

Εκεί ήταν η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας. Επί περίπου 40 λεπτά, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου  κανόνισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους, του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας. Ύστερα, αποχώρησαν από την πλαϊνή πόρτα. 

Τις τελευταίες λεπτομέριες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κανονίζει η οικογένειά του

Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κανόνισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους / screenshot από μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Τις τελευταίες λεπτομέριες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κανονίζει η οικογένειά του

Κατά το εκκλησιαστικό Βυζαντινό τυπικό η κηδεία, με συμμετοχή χορωδίας / screenshot από μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη Μητρόπολη οι γιοι του Κωνσταντίνου - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Τέως βασιλιάς: Oι προετοιμασίες για την κηδεία κατά το εκκλησιαστικό Βυζαντινό τυπικό - Συμμετοχή χορωδίας

Η οικογένεια του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια την τελετή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθηθεί -ως είθισται- το εκκλησιαστικό Βυζαντινό τυπικό, το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή χορωδίας. 

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον τέως βασιλιά της Βουλγαρίας Συμεών - ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στη χώρα μας για την κηδεία - οι τελευταίοι εν ζωή Ορθόδοξοι βασιλείς. 

Για την κηδεία αναμένονται υψηλοί προσκεκλημένοι. Τα μέτρα ασφαλείας στην Μητρόπολη και πέριξ αυτής θα είναι δρακόντεια. Συγκεκριμένα, θα «επιστρατευθούν» drones, ελεύθεροι σκοπευτές, πάνω από 1.000 αστυνομικοί, ανάλογα και με την τελική λίστα των προσκεκλημένων, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει και στην Τροχαία. 

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στο πόδι ΟΠΚΕ, ΜΑΤ κι ελεύθεροι σκοπευτές

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος αγγελιών για αντικείμενα με εικόνα του

Tατόι: Πυρετώδεις προετοιμασίες λίγο πριν την «εκπνοή» του χρόνου

Ο εγκαταλελειμμένος και απροετοίμαστος -μετά και την πυρκαγιά του 2021- χώρος στο Τατόι, θα έχει άλλη εικόνα τη Δευτέρα το πρωί.

Tατόι: Σε όλα τα μονοπάτια στρώνεται χαλίκι / Eurokinissi  (Μιχάλης Καραγιάννης)

Tατόι: Σε όλα τα μονοπάτια στρώνεται χαλίκι / Eurokinissi (Μιχάλης Καραγιάννης)

Tατόι: Πυρετώδεις προετοιμασίες λίγο πριν την «εκπνοή» του χρόνου

Πυρετώδεις προετοιμασίες με μπουλντόζες στον περιβάλλοντα χώρο / Eurokinissi (Μιχάλης Καραγιάννης)

Οι εργασίες προχωρούν -όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα που εξασφάλισε ο Βαγγέλης Γκούμας για το Star- ώστε να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως. 

Τα πλάνα του Star από τη διαδικασία «αναμόρφωσης» του χώρου για να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα

«Η κοιμητηριακή εκκλησία είναι συντηρημένη, είναι απολύτως έτοιμη για να δεχθεί κόσμο ο οποίος θα θέλει να προσκυνήσει και ο περιβάλλων χώρος, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, σε ένα βουνό το οποίο έχει καεί» δήλωσε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top