Καιρός: Έρχεται ψυχρό σύστημα που θα επηρεάσει όλη τη χώρα

Πτώση της θερμοκρασίας το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

Μπορεί έως τώρα ο καιρός να μη θυμίζει σε τίποτα χειμώνα, ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. 

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο καιρός πιθανόν να αλλάξει άρδην το διήμερο 21 – 22 Ιανουαρίου. Τότε αναμένεται να φτάσουν στη χώρα κρύες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, φέρνοντας επιτέλους κι εδώ τον χειμώνα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Παρ’ όλ’ αυτά ο καλός καιρός θα παραμείνει για ακόμα λίγο διάστημα, καθώς από την Κυριακή, θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν κι άλλο τη θερμοκρασία.

Οι νοτιάδες θα επηρεάσουν τη χώρα από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, αλλά μετά τις 21 του μήνα ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί. 

Αρναούτογλου: Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Πάντως μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένονται λίγες βροχές και το Σάββατο δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ορεινά χιονοπτώσεις, λόγω του χαμηλού βαρομετρικού που φτάνει από την Ιταλία. 

Σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στο ανατολικό Αιγαίο, απ’ όπου θα περνά η κακοκαιρία-εξπρές που «χτύπησε» κυρίως κατά τη διάρκεια της Τρίτης (10/1) σχεδόν όλη την Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό θα σημειωθούν καταιγίδες σε Λήμνο, Σποράδες, Χίο και στα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη και τα δυτικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά, μπόρες θα έχει στις Σποράδες, ενώ μέχρι τα νοτιοανατολικά νησιωτικά θα πέσουν βροχές.

Στη δυτική Ελλάδα τα σύννεφα θα πυκνώνουν εκ νέου, με αποτέλεσμα να πέσουν κάποια χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου, πάνω από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο.

Το βράδυ θα έχει ξαστεριά και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έντασης 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 8 με 11°C στα βόρεια και στους 14°C στα νότια.

Στην Αττική από το πρωί θα έχει ηλιοφάνεια και το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγα σύννεφα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα σύννεφα θα παραμείνουν σε Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται και μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 8 με 11°C στα βόρεια και στους 14°C στα νότια (ο υδράργυρος θα έχει σχεδόν ίδιες τιμές με την Πέμπτη).

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου νέα σύννεφα θα φτάσουν στη χώρα μας και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 6 με 10°C στα βόρεια.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ωστόσο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πέσουν εκ νέου μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 με 12°C στα κεντρικά, τους 7 με 11°C στα βόρεια και στους 13 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 9 με 11°C στα βόρεια.

Ο καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στα θαλασσία – παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5, τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στις Σποράδες μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαί βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top