Λέσβος: Το Star στο επίκεντρο του σεισμού - Ζημιές σε σπίτια

Με τον φόβο του Εγκέλαδου ζουν οι κάτοικοι

Το Star στο επίκεντρο του σεισμού στη Λέσβο / Αποστολή: Άρης Λάμπος

Προβληματισμό προκαλούν τα 4,8 ρίχτερ που ταρακούνησαν το πρωί και πάλι το νησί της Λέσβου. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο, χωρίς να μπορούν να  πουν με βεβαιότητα εάν μέχρι τώρα έχει γίνει ο κύριος σεισμός. Από την πλευρά τους οι  κάτοικοι είναι ανήσυχοι καθώς αποκολλούνται βράχοι από το όρος Λεπέτυμνος, ενώ δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν ζημιές.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

Από τη Λέσβο, ο απεσταλμένος του Star Αρης Λάμπος μεταδίδει όλες τις πληροφορίες και καταγράφει τις εξελίξεις.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στο φως. H ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ στον Μόλυβο εγκαταλείπει τρέχοντας το κατάστημα όταν γίνεται ο σεισμός. Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει και τον πρώτο σεισμό τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

σεισμός Λέσβος

Κάτοικος από την κοινότητα Μήθυμνας δείχνει στην κάμερα του Star το σπίτι του όπου έχει πέσει το ταβάνι.

Ενώ άλλος κάτοικος αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του γιατί κρίθηκε ακατάλληλο. 

Σεισμός Λέσβος

σεισμός Λέσβος

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι το νησί. Η σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.38 το πρωί κοντά στη Μήθυμνα.  

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

Ο σεισμός έγινε την ώρα που συνεργεία βρίσκονταν στην περιοχή και έκαναν ελέγχους σε κτίρια που είχαν ήδη υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στον Μόλυβο είχαν προκληθεί ρωγμές από τους προηγούμενους σεισμούς και τώρα τα 4,8 Ρίχτερ προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στη Λέσβο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Στην ευρύτερη περιοχή της Πελόπης έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια. Πάνω από 80 σπίτια έχουν εμφανίσει ρωγμές.

Σύμφωνα με τον Άρη Λάμπο, τα τεχνικά συνεργεία κάνουν αυτοψίες για να δουν αν μπορούν να κατοικηθούν τα σπίτια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης προτού οι κάτοικοι επιστρέψουν στα σπίτια τους.

σεισμος Λεσβος

Οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top