Γρεβενά: Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων - Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς

Μεγαλείο ψυχής έδειξαν οι γονείς του εξάχρονου Θωμά

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Τη σπουδαία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους πήραν οι γονείς του 6χρονου από τα Γρεβενά που πέθανε μετά από ανακοπή, καθώς και του 18χρονου στην Άρτα που κατέληξε μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Γρεβενά: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του εξάχρονου Θωμά


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Σανοζίδου ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης των οργάνων του μικρού Θωμά.

Συγκλονισμένοι από το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς του 6χρονου, ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων  του νοσοκομείου Πατρών που μεταφέρθηκε μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στα Γρεβενά την περασμένη Τρίτη, οι γιατροί που συμμετείχαν  στο χειρουργείο  στο νοσοκομείο του Ρίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού  πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων.

Η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι έξι ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις πέντε μηνών στο Μπέργκαμο  και  το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Στη ΜΕΘ του Ρίου ο 6χρονος Θωμάς που έπαθε ανακοπή - Μάχη για τη ζωή του

Οι κερατεοειδείς και οι νεφροί του θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα. Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας του  που έστειλε στον υπεύθυνο της ΜΕΘ παίδων Ανδρέα Ηλιάδη: «προσέξτε την καρδούλα μας γιατί θέλω να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να πραγματοποιήσει τα όνειρα του λήπτη, αλλά και του Θωμά».

Η κηδεία του παιδιού θα  γίνει σήμερα στα Γρεβενά και η μητέρα ζήτησε αντί στεφάνων να αγοραστούν απινιδωτές  στα σχολεία των Γρεβενών.

Δώρα ζωής και από τον 18χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δώρα ζωής και από τον 18χρονο Γρηγόρη από το Αγρίνιο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Μετά από αρκετές ημέρες μάχης στην ΜΕΘ δεν τα κατάφερε.

Μεγαλείο ψυχής και  από τους γονείς του Γρηγόρη και έτσι στήθηκαν γέφυρες ζωής από το νοσοκομείο της Άρτας και  η καρδιά του μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο το ήπαρ και ένας νεφρός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θεσσαλονίκης και ένας νεφρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top