Γρεβενά: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του εξάχρονου Θωμά

Μεγαλείο ψυχής των γονιών του

Οι γονείς του εξάχρονου Θωμά από τα Γρεβενά που υπέστη καρδιακή ανακοπή και υπέκυψε, προχώρησαν σε μία απερίγραπτα γενναία απόφαση δηλαδή να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο εξάχρονος που έπαθε ανακοπή

Ο μικρός Θωμάς έδωσε μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Χτες, ανήμερα των Θεοφανείων, οι γιατροί του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλευτόταν το παιδί, διαπίστωσαν πως ο Θωμάς ήταν εγκεφαλικά νεκρός και ενημέρωσαν τους γονείς του.

Οι γονείς του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων του γιου τους επιδεικνύοντας έτσι αστείρευτο μεγαλείο ψυχής.
Η διαδικασία της δωρεάς θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου ενώ στο Ρίο βρίσκεται ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα βρίσκονται στο στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Στη ΜΕΘ του Ρίου ο 6χρονος Θωμάς που έπαθε ανακοπή - Μάχη για τη ζωή του

Η καρδιά, το ήπαρ και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

«Η θλίψη μου είναι μεγάλη για την απώλεια του παιδιού, έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, από μια σπουδαία επιστημονική ομάδα που διαθέτουμε στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΠ με επικεφαλής τον κ. Ηλιάδη. Σε αυτή τη σημαντική ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, τα Θεοφάνεια, εκδηλώθηκε το μεγαλείο της ψυχής των γονέων του 6χρονου, που συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων και δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν άλλα παιδάκια», τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος.

Γρεβενά: Μάχη για τη ζωή του δίνει 6χρονος που έπαθε ανακοπή

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, συμπληρώνοντας «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top