Κοζάνη: Τα νεότερα για το αγοράκι που μεταφέρθηκε στην Αθήνα

Στο νοσοκομείο και το μικρότερο αδελφάκι του

Διασωληνωμένο συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το 3,5 ετών αγοράκι για το οποίο χθες πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή από το Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης

Το αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας με αναπνευστική δυσχέρεια και οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 

Κοζάνη: Αεροδιακομιδή 3,5 ετών παιδιού στην Αθήνα

Όμως η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε κι έτσι προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε εξειδικευμένο παιδιατρικό νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν κενές κλίνες στη Θεσσαλονίκη, κι έτσι το αγοράκι μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται ακόμα διασωληνωμένο. 

Το δίχρονο αδελφάκι του από την άλλη, το οποίο επίσης νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, μεταφέρθηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι σταθερή. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δε χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση.

Παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό και γρίπη στα οποία υποβλήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top