Ξάνθη: Ο δήμαρχος Ιάσμου απέλυσε εργαζομένους ως «Γκιουλενιστές»

Καρατόμησε και όλους τους αντιδημάρχους

Το παράδειγμα του Ερντογάν φαίνεται πως ακολουθεί ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στον δήμο, με τη… δικαιολογία ότι είναι «Γκιουλενιστές» και… «τρομοκράτες». Παράλληλα ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων. 

Ο Μουμίν ζήτησε επίσης τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, οι οποίοι, όπως είπε, «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Ο κόσμος σιχάθηκε τον Ερντογάν»

Για τις πρωτοφανείς ενέργειες του δημάρχου ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε πως ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες. 

Στη σελίδα του δήμου Ιάσμου στο Facebook υπάρχουν αναρτήσεις με προσωπικό τόνο, προφανώς του ίδιου του δημάρχου, στις οποίες αναφέρει πως τον τελευταίο καιρό έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων πολλοί υπάλληλοι του δήμου «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: Οι απειλές δε θα βοηθήσουν κανέναν

Στην τελευταία μάλιστα ανάρτηση ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. 

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top