Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: Οι απειλές δε θα βοηθήσουν κανέναν

Η απάντηση στην ερώτηση του Star

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΗΠΑ: «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κάνουν παραβιάσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση του Star για την κλιμάκωση της ρητορικής και για τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Βρυξέλλες: Μυστικό «τετ α τετ» Καλίν και Μπούρα

Όπως ανέφερε, «σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δε θα βοηθήσουν κανέναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της Άννας-Μαρίας Μπούρα, διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top