Το «ύψος» του Κούγια και το beach bar του Λύτρα - Νέα κόντρα των δικηγόρων

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με αφορμή τον θάνατο Ρομά και την υπόθεση της Πάτρας

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και του Απόστολου Λύτρα. Μετά την υπόθεση της Πάτρας και τους θανάτους των τριών παιδιών, οι δύο δικηγόροι έχουν ανταλλάξει σκληρές ανακοινώσεις ο ένας για τον άλλον, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Έχοντας αναλάβει ως δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου ανήλικου Ρομά, ο κ. Λύτρας υποστήριξε σε εκπομπή ότι υπάρχει νέο βίντεο στο οποίο φαίνεται η μηχανή του αστυνομικού που πυροβολεί να σταματά εντελώς «και να στοχεύει».

Μετά τις δηλώσεις αυτές ήρθε μια σκληρή ανακοινώση του συνηγόρου υπεράσπισης του αστυνομικού, του κ. Κούγια, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Λύτρα ότι ψεύδεται και απειλώντας τον με μηνύσεις.

«Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει τη ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος. Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κούγιας κατηγόρησε τον κ. Λύτρα και για την υπόθεση της Πάτρας, στην οποία υπήρξε δικηγόρος της μητέρας και του πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα: «Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές».

«πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Κούγια - Λύτρα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Κούγια και Λύτρα για την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο του 16χρονου Ρομά / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Λύτρας: «Σέβομαι τον κ. Κούγια, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του»

Η απάντηση του Απόστολου Λύτρα δεν άργησε να έρθει. Ο δικηγόρος μετά την παραπάνω ανακοίνωση του κ. Κούγια τοποθετήθηκε για την υπόθεση της Πάτρας και την κατηγορούμενη μητέρα, η οποία είχε ισχυριστεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο κ. Κούγιας της είχε τηλεφωνήσει για να αναλάβει την υπόθεσή της.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Απόστολου Λύτρα: 

«Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κούγια. Καταρχάς θέλω να  του επισημάνω, που προφανώς το γνωρίζει, ότι ο κύριος Θεόδωρος Γιάνναρος (σ.σ. μοριακός βιολόγος και γενετιστής) ήταν αυτός που πρότεινε στον  κ. Δασκαλάκη  να έλθει σε επαφή μαζί μου και να αναλάβω την υπόθεση τους, όπως και πράγματι έγινε. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει ο κ. Γιάνναρος κατ'επανάληψη και δημοσίως.  Να τον ενημερώσω δε, ότι όταν χειριζόμουν την υπόθεση, παρουσία και άλλων, η κατηγορούμενη που τώρα εκπροσωπεί, μας ανέφερε ότι ο κύριος Κούγιας την πήρε τηλέφωνο και της ζήτουσε να την αναλάβει. Μπορεί λοιπόν ο κύριος Κουγιας να ρωτήσει την πελάτισσά του αν κάτι τέτοιο συνέβη, καθώς  και τι αυτή έλεγε σε εκείνο το στάδιο για τον νυν συνήγορό της. Περαιτέρω  να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι  δεν έχω ανάγκη απο δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομά, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είπε  ότι ήταν "θέλημα θεού". Ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγορος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του».

Απόστολος Λύτρας

«Ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγορος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του», ήταν η απάντηση του Απόστολου Λύτρα / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Νέα επίθεση Κούγια σε Λύτρα: Οι μηνύσεις και το beach bar στην Κόρινθο

Μετά την απάντηση Λύτρα, ο κ. Κούγιας εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πότε και από ποιους του ζητήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, ενώ επιτέθηκε και προσωπικά εναντίον του κ. Λύτρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια: 

«Διάβασα τη δήλωση του δικηγόρου, για την τρέχουσα εβδομάδα, της οικογένειας του 16χρονου Ρομά (είμαι βέβαιος ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει άλλος) και θέλω να του δηλώσω ότι ήδη στην κατοχή μου έχω υπεύθυνες δηλώσεις της μητέρας της κας Σ.Π, της αδελφής της, του πατριού της, αλλά κυρίως της ίδιας της Σ.Π. για το πότε, πώς, μετά από πόσες παρακλήσεις και έναντι ποιας οικονομικής συμφωνίας ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σ.Π.

Τα ίδια πρόσωπα δηλώνουν ότι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας για την οποιαδήποτε νομική μου επιλογή για τους δικηγόρους που τους επέβαλαν – υπέδειξαν, για να την υπερασπιστούν, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι από συγκεκριμένη εκπομπή.

Τα ίδια πρόσωπα μού δηλώνουν σε αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις το πώς ειδικά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού ανέλαβε επίσημα την υπεράσπισή της, διαβεβαιώνοντάς την ότι έχει εξασφαλίσει και ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τα ουσιαστικά και νομικά δεδομένα στην υπόθεση της Τζωρτζίνας (όπως είναι γνωστό όμως κανένας από τους 3 δικηγόρους Ιωάννου, Λύτρας, Παπαδόπουλος δεν εμφάνισε μέχρι την ημέρα που ανέλαβα ούτε έναν ιατροδικαστή, διότι δήθεν κανένας δεν εδέχετο να αναλάβει, ενώ τώρα υπάρχουν 8), μέσα σε λίγες ώρες, με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν επέλεξε να είναι δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά στην πραγματικότητα από φόβο κατά την κρίση της κας Σ.ΠΣ, αφού ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τίποτα και άλλωστε είχε και έχει δικηγόρο από την πρώτη στιγμή τον δικηγόρο Πατρών κο Καράμπελα, την εγκατέλειψε στον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κο Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος δήθεν δεν εφοβείτο και δεν υπολόγισε την δημόσια κατακραυγή, γιατί ήταν δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και της είπαν ότι δυστυχώς γι’ αυτήν κανένας καλός δικηγόρος των Αθηνών δεν εδέχετο να την αναλάβει.

Δυστυχώς, για τον τελευταίο συνήγορο του 16χρονου Ρομά έχω στη διάθεσή μου όλα τα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα, όπου με εκλιπαρούσε αρχικά ο πατριός της κας Σ.Π. και ακολούθως σύσσωμη η οικογένειά της, έχω στο γραφείο μου όλο το βιβλίο των ραντεβού για όλες τις υποθέσεις που η γραμματέας μου κα Σιγάλα συμφωνεί για να με συναντήσουν, και μόνος μου δημοσιοποίησα και την πρόσκληση από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε ανύποπτο χρόνο, για να την υπερασπιστώ, παρά τις κάκιστες μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και τα προσωπικά τηλεφωνήματα της κας Σ.Π. που μου ζητούσε συνεχώς να αναλάβω την υπεράσπισή της μαζί με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, γεγονός το οποίο αρνήθηκα κατηγορηματικά λόγω του ότι είχα εκπλαγεί με την ολοσχερή υπερασπιστική εγκατάλειψη της κας κατηγορουμένης επί μήνες παρά την καθημερινή παρουσία του συγκεκριμένου δικηγόρου ακόμη και σε τρεις καθημερινές εκπομπές.

Στον συγκεκριμένο δικηγόρο, του οποίου την επαγγελματική ύπαρξη αγνοούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού, όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα και μου το παραδέχτηκε και ο ίδιος, άργησε πολύ να ασκήσει δικηγορία, γιατί καθυστέρησαν επί πολλά χρόνια οι σπουδές του σε ιταλικό πανεπιστήμιο, αλλά και γιατί ακολούθως προτίμησε, αντί να ασκήσει δικηγορία, να ασκήσει το λειτούργημα του επί τρία χρόνια ιδιοκτήτου beach bar στο Βραχάτι Κορινθίας, του συστήνω για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, να πάψει να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και να προσπαθεί να εμφανιστεί σε υποθέσεις που μου αναθέτουν να υπερασπιστώ λόγω της επαγγελματικής μου ποιότητος και όχι γιατί αυτοσυστήνομαι ή προτείνομαι από τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριφορά η οποία προσβάλλει το λειτούργημα του δικηγόρου και με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, και να φτάνει, όταν αναφέρεται σε εμένα, μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top