Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο - Ύποπτος για ασέλγεια ανηλίκων

Καλούνται επίσης εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» για κακοποιητικές συμπεριφορές

O πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Κλήση να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο φιλοξενουμένων στην Κιβωτό του Κόσμου απέστειλαν οι εισαγγελείς ανηλίκων στον πατέρα Αντώνιο. Επιπλέον καλείται σε ανωμοτί κατάθεση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Πόρισμα «φωτιά» για την Κιβωτό: Δεσμεύεται η περιουσία του πατέρα Αντώνιου

Ως ύποπτοι καλούνται και 7 υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων. 

Η έρευνα των δύο εισαγγελέων για τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη, κατά περίπτωση, τεσσάρων αδικημάτων από τον ιερέα για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. Αφορά τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού.

Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο φιλοξενουμένων στην Κιβωτό / Eurokinissi

Ο ιερέας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ασέλγεια

Σύμφωνα με.πληροφορίες, φέρονται να προέκυψαν κατά την εισαγγελική έρευνα επαρκείς ενδείξεις ότι  οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα υπάλληλοι στις δομές. Κρίθηκε από τους εισαγγελείς, ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών. 

Συνολικά επτά υπάλληλοι σε τρεις δομές της χώρας (3 σε Αθήνα και από 2 σε Χίο και Βόλο) καλούνται σε ανωμοτί εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Οι έξι για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλες οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν την τελευταία τριετία (2020-2022).

Κιβωτός του Κόσμου: 80 τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τον οργανισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα. Από το  2019, αυτές οι πράξεις ακραίου βασανισμού είναι πλημμελήματα.

Για τους 6 εργαζόμενους στις 3 δομές προέκυψαν ενδείξεις ότι διέπραξαν τις σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων.

Μία υπάλληλος σε επαρχιακή δομή θα δώσει εξηγήσεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας και οι εργαζόμενοι στην Κιβωτό έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σε βάρος τους υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top