Κιβωτός του Κόσμου: 80 τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τον οργανισμό

«Δε μου έδωσαν φαγητό ενώ πετούσαν τα τρόφιμα»

Δεκάδες είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου και ερευνώνται από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 80 μέσω των οποίων γινόταν η διακίνηση των χρημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη αύριο το πρωί παρουσία δικαστικού λειτουργού στη Χίο στελέχη της οικονομικής αστυνομίας θα ανοίξουν την τραπεζική θυρίδα.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται 80 τραπεζικοί λογαριασμοί οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση με την Κιβωτό.

Η Κιβωτός, αυτός ο κερδοφόρος οργανισμός με τα μεγάλα αποθεματικά πολλών εκατομμυρίων στα ταμεία του, φαίνεται πως όχι μόνο ταλαιπωρούσε τα παιδιά που φιλοξενούσε με σκληρές αγροτικές εργασίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες πως δεν κάλυπτε ούτε τις βασικές τους ανάγκες.     

Ο Νίκος και η Ντίνα προσέφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους στην Κιβωτό του Κόσμου και όπως καταγγέλλουν εισέπραξαν όχι μόνο αδιαφορία, αλλά οι υπεύθυνοι τους επέδειξαν αγνωμοσύνη.

«Ούτε νερό δεν μας προσφέρανε! 14 ώρες δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, να είναι να είμαι ανεβασμένη σε μία σκάλα με 7 σκαλοπάτια, να με κρατάει ο σύζυγος για να μην πέσω...» είπε η Ντίνα Λιοσσάτου, η εικαστικός που ζωγράφισε τις δομές στον Κολωνό.

«Ούτε ευχαριστώ δεν μας είπαν, ούτε ένα χαρτί, τίποτα...» είπε ο σύζυγός της, Νίκος Λιοσσάτος.

Μετά τη «βροχή» των καταγγελιών η εικαστικός δεν μπορεί να χωνέψει πως έφτασε εκεί ένας τόσο εύρωστος οργανισμός με 18 εκατομμύρια ευρώ σε αποθεματικό και 350.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα του ιερέα και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό.  

«Και να ακούω ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία μένουν νηστικά με την τόση μεγάλη προσφορά των φορτηγών που έβλεπα...» πρόσθεσε η εικαστικός.

Καταγγελία πρώην τροφίμου της δομής στην Πωγωνιανή 

Μια ακόμη πρώην τρόφιμος της Κιβωτού στη Πωγωνιανή σπάει τη σιωπή της στην Κατερίνα Ρίστα και καταγγέλει πως κυρίως τα αγόρια της δομής τα εξανάγκαζαν να ξυπνούν από τις 6 το πρωί και να κάνουν σκληρές αγροτικές εργασίες.  

«Στον κήπο, στο βουνό, στα ζώα, στο τυροκομείο, στο μελισσοκομείο. Αν δεν το κάναμε τότε…εκτός ομάδας, απομόνωση» σοκάρουν οι μαρτυρίες.

Καταγγελία πολύτεκνης: «Δε μου έδωσαν φαγητό και αυτοί πετούσαν τα τρόφιμα»

Για αναλγησία καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο στη Γεωργία Χάρδα μια πολύτεκνη μητέρα.

κιβωτος πολυτεκνη

«Του είπα: "Σε παρακαλώ πάτερ, χρειάζομαι τη βοήθειά σου, θέλω να φάνε τα παιδιά μου" Και μου λέει: "Όχι, όχι, σε παρακαλώ." μου λέει: "Πήγαινε, πήγαινε τώρα" Ξαναπήγα μετά από μία εβδομάδα πάλι, πετάγανε πόσο ψωμί και πόσα τρόφιμα απέναντι στον κάδο...» είπε η πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top