Ληστεία Κολοκοτρώνη: Οι ομοιότητες με τους «Ροζ Πάνθηρες» και τα 23 Rolex

Οι δράστες άφησαν πίσω τους ένα σφυρί - Τι ερευνά η αστυνομία

Οι δράστες έσπασαν τις βιτρίνες με σφυρί - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Εντύπωση έχει προκαλέσει η κινηματογραφική ληστεία στην καρδιά της Αθήνας στο κατάστημα της Rolex, όπου άγνωστοι άρπαξαν λεία ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Ληστεία σε Κολοκοτρώνη: Λεία ύψους 300.000 ευρώ άρπαξαν οι δράστες

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να είχε επισκεφθεί στο παρελθόν το κατάστημα για κατόπτευση του χώρου, παριστάνοντας ακόμα και τον πελάτη.

Το σφυρί που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να σπάσουν τις προθήκες, έμεινε πίσω κατά τη διαφυγή τους και εξετάζεται από την αστυνομία για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οι ομοιότητες με τους Ροζ Πάνθηρες

Η Ιντερπόλ έχει ονομάσει «Ροζ Πάνθηρες» ένα διεθνές δίκτυο κλεφτών κοσμημάτων που αποτελείται από 200-250 μέλη κυρίως από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. 

Το δίκτυο αυτό φέρεται να είναι υπεύθυνο για πολλές «εντυπωσιακές» κλοπές κοσμημάτων.

Η ληστεία στην Κολοκοτρώνη σίγουρα θυμίζει πολλές κινήσεις των Ροζ Πάνθηρων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ληστείαρολεξ

Οι ληστές άρπαξαν την πολύτιμη λεία τους σε ένα λεπτό - Eurokinissi (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστείας στο κέντρο της Αθήνας

Οι ληστές έχοντας καλυμμένα με φουλ φέις τα χαρακτηριστικά τους περίμεναν να βγει από το κατάστημα ένας πελάτης.

Έσπρωξαν την μισάνοιχτη πόρτα, χτύπησαν στο κεφάλι τον φύλακα του καταστήματος με τα πολυτελή ρολόγια Rolex και  μπήκαν μέσα.

Οι ληστές ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της επιχείρησης με την απειλή όπλου. Με ένα σφυρί έσπασαν τις βιτρίνες με τα πανάκριβα ρολόγια και τα σάρωσαν.  

 «Εγώ είμαι δίπλα στο μαγαζί και ακούγαμε έντονους θορύβους μπαμ μπουμ και λέμε κάποια μετακόμιση θα είναι, δε δώσαμε σημασία. Μετά από λίγα λεπτά άκουσα μία κυρία να φωνάζει "πιάστε τον" και να τρέχει. Τον φύλακα τον είδα, τον χτύπησαν» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Άρπαξαν 20 ρολόγια Rolex από το κατάστημα - Ένοπλη ληστεία στην Κολοκοτρώνη

Άνδρες της αστυνομίας έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα όμως οι τέσσερις δράστες είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. 

Οι δράστες κινήθηκαν προς την οδό Σταδίου πάνω σε δύο μοτοσυκλέτες. Είχαν πάρει τα πανάκριβα ρολόγια αλλά είχαν αφήσει πίσω τους ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες του καταστήματος. 

Οι τέσσερις ληστές κατάφεραν να αρπάξουν  23 ρολόγια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στις βιτρίνες έμειναν μόνο τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών ενώ αναλύουν τις εικόνες από τις κάμερες  ασφαλείας του καταστήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top