«To 2023 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ»

Η ΕΣΗΕΑ ζητά εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου

Αφιέρωμα στον Γιώργο Καραϊβάζ / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η ΕΣΗΕΑ αφιερώνει το 2023 στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ και ζητά από την πολιτεία την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του.

Συγκινεί ο γιος του Καραϊβάζ: «Σκοτώθηκε από συστήματα που πολεμούσε»

Ο δημοσιογράφος εργάστηκε επί χρόνια ως αστυνομικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το Star και την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τον πυροβόλησαν στις 9 Απριλίου 2021. Η δολοφονία του δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμα. Εικάζεται πως ήταν προμελετημένη λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας στο οργανωμένο έγκλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος. 

Σύζυγος Καραϊβάζ: «Ο Γιώργος μου αγαπούσε τους πάντες, τους βοηθούσε όλους»

Ο Γιώργος Καραϊβάζ με το σκυλάκι του

Η ΕΣΗΕΑ αφιερώνει το 2023 στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με επιστολές που απηύθυνε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα. «Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα μας και ένδειξη πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και οι θεσμοί λειτουργούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιάννης Παναγόπουλος)

Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ

Λουλούδια για τον Γιώργο Καραϊβάζ στο σημείο της δολοφονίας του

«Αν και έχουν περάσει 609 ημέρες από τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου, δυστυχώς, δε διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εκλαμβάνεται ως απειλή για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Η ΕΣΗΕΑ και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αντίθετα ο χρόνος που περνά ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του πάνδημου αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται.

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ στην κηδεία του

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ στην κηδεία του / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Δημήτρης Μεσσίνης)

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ στην κηδεία του

«Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, που δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων συνεχίζουν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δολοφονία εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top