Συγκινεί ο γιος του Καραϊβάζ: «Σκοτώθηκε από συστήματα που πολεμούσε»

«Πολλοί δε λένε την αλήθεια» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Η συνέντευξη του Δημήτρη Καραϊβάζ στο International Press Institute/ «Αλήθειες με τη Ζήνα» (25/11/21)

Η δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου του 2021 συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Ο γιος του, Δημήτρης, έδωσε συνέντευξη στο International Press Institute και μίλησε για την εκτέλεση του πατέρα του έξω από το σπίτι τους στον Άλιμο, αποκαλύπτοντας πως στο παρελθόν ο δημοσιογράφος είχε υπάρξει ξανά στόχος συμβολαίου θανάτου. 
«Δεν έψαχνε αυτή τη στιγμή για κάτι συγκεκριμένο, απ’ ό,τι ξέρουμε. Έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν στόχος συμβολαίου θανάτου από τρομοκρατικές οργανώσεις και από μαφιόζους. Όμως σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά» δήλωσε ο γιος του. 

Σύζυγος Καραϊβάζ: Τα πρώτα λόγια στον γιο της όταν είδε τον Γιώργο νεκρό

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ συγκλονίζει λέγοντας πως ο πατέρας του «σκοτώθηκε από συστημικά προβλήματα που πολεμούσε».

«Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα μου, οι δολοφόνοι του, και το όπλο της δολοφονίας, δεν τον σκότωναν, κάτι άλλο θα τον σκότωνε. Γιατί ο πατέρας μου δεν πολεμούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, πολεμούσε ένα συστημικό πρόβλημα, και όσο αυτό το συστημικό πρόβλημα παραμένει, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή του πατέρα μου ή οποιουδήποτε άλλου που πιστεύει πραγματικά στη δικαιοσύνη και στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ μαζί με την Ζήνα Κουτσελίνη 

Μεταξύ άλλων, ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου τόνισε πως η οικογένεια θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι «η δολοφονία του μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται». 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γνώριζε για τη διαφθορά στην Αστυνομία;

«Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Όμως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη» πρόσθεσε.

Ζήνα Κουτσελίνη για Γιώργο Καραϊβάζ: «Είναι σαν να έφυγα κι εγώ!»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα μου είναι η ελευθερία του Τύπου, γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι οι δημοσιογράφοι θα πουν την αλήθεια επειδή φοβούνται, τότε ποιους θα εμπιστευτείς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβόμαστε: επειδή δε βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια» επισήμανε ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top