Δραματική αύξηση της υποπαραλλαγής Β.Q.1.1 του κορωνοϊού

Παυλάκης: «Προφυλαχτείτε, γιατί η επιδημία δεν τελείωσε»

Έξαρση των ιώσεων - Βίντεο από STAR

Αύξηση της τάξεως του 20% σημειώνεται στα κρούσματα κορωνοϊού με την υποπαραλλαγή Β.Q.1.1, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κίνα: Έγκυος δεν πρόλαβε να κάνει τεστ κορωνοϊού και γέννησε όρθια

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο καθηγητής ερευνητής, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης σε νέα ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή πρόκειται να κυριαρχεί τα Χριστούγεννα και παράλληλα εκφράζεται ο φόβος για νέα έξαρση εάν υπερνικά τα εμβόλια. 

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Επικίνδυνη η απόφαση του ΣτΕ

«Με βάση τα ελλιπέστατα στοιχεία (του ΕΟΔΥ) και απ’ ότι μπορούσα να καταλάβω, έκανα την πρόβλεψη ότι τα καινούρια στελέχη, και ιδιαίτερα το BQ.1.1 που είναι το πιο επίφοβο, θα διπλασιάζονται σε συχνότητα κάθε 15 ημέρες. Με βάση αυτό, η πρόβλεψη μου ήταν ότι η πλειοψηφία των μολύνσεων τα Χριστούγεννα θα είναι από BQ.1.1 με το φόβο να προκληθεί πάλι μίνι-τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα. Ακόμα και εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν, τώρα μπορώ να λέω την αλήθεια άφοβα, τουλάχιστον. Στην κατάσταση της Ελλάδας, τσουνάμι μολύνσεων σημαίνει και πολλούς θανάτους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμείνει στις χειρότερες θέσεις παγκόσμια για δυτική πλούσια χώρα.», σημειώνει ο κ. Παυλάκης.

«Ο κορωνοϊός παραμένει απρόβλεπτος»

«Άρα προφυλαχτείτε, γιατί η επιδημία δεν τελείωσε, και το βαρύ κόστος του επερχόμενου χειμώνα πρέπει και μπορεί να αποφευχθεί, αλλά όχι με την παρούσα αδιαφορία.», αναφέρει σε άλλο σημείο. 

Κορωνοϊός: 43.914 κρούσματα και 118 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

«Τα καινούρια στελέχη είναι επικινδυνά γιατί ξεφεύγουν πολύ από την ανοσιακη προστασία που έχουμε χτίσει με τα εμβόλια και προηγούμενες μολύνσεις. Ο κορωνοϊός παραμένει απρόβλεπτος και κάθε νέα μόλυνση μπορεί να χτυπήσει τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα αγγεία, τα νεφρά, κλπ και να κάνει πρόσθετες και σοβαρές βλάβες. Ένα μεγάλο ποσοστό μολυσμένων, που υπολογίζεται μέχρι και 15% έχει βλάβες που επιμένουν για μήνες η χρόνια. Προστατευθείτε, υπάρχουν τα μέσα. Η έλλειψη εφαρμογής στοιχειωδών κανόνων πληρώθηκε και θα συνεχίσει να πληρώνεται ακριβά.!», καταλήγει ο κ. Παυλάκης. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top