Καιρός: Συννεφιά και βροχές την Κυριακή - Πού θα χιονίσει

Πρόβλεψη καιρού μέχρι και Παρασκευή 2/12

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται για την Κυριακή νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 14 με 17 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και από τις απογευματινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τη νύχτα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-11-2022

Στη δυτική χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες πιθανώς να έιναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς στα δυτικά, τους 11 με 13 βαθμούς στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11-2022

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν αρχικά τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία ολόκληρη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-12-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-12-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινομενα που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά, σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν και βαθμιαία την Παρασκευή θα περιοριστούν στο Ιόνιο και τα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια ανατολικοί πρόσκαιρα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Την Παρασκευή οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top