Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις δικηγόροι στην υπεράσπιση του πατρός Αντωνίου

«Δεν ακούμπησα κανένα παιδί», η υπερασπιστική του γραμμή

Η αντίδραση του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας στο Star για τις εξελίξεις / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Παρών» και στη διάθεση των δικαστικών αρχών δηλώνει ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος, μέσω των τριών δικηγόρων του που αναλαμβάνουν από εδώ και πέρα την εκπροσώπησή του όσον αφορά στις καταγγελίες που έχουν γίνει. 

Πρόκειται για τον Θρασύβουλο Κονταξή, τον Τάσο Τριανταφύλλου και τον Γιάννη Κώτσο. Και οι τρεις γνωστοί και έμπειροι νομικοί των Αθηνών, που αναλαμβάνουν τις όποιες δικαστικές εκκρεμότητες του πατέρα Αντώνιου ανακύψουν.

Πυρήνας της υπερασπιστικής γραμμής του πατρός Αντωνίου είναι ότι δεν ασέλγησε ούτε σε βάρος του 19χρονου, ούτε σε βάρος οποιουδήποτε άλλου παιδιού. Υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το ανυπόστατο των καταγγελιών σε βάρος του. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος έχει και σκοτεινή πλευρά...»

Οι τρεις δικηγόροι του ιδρυτή της Κιβωτού ενημέρωσαν τις αρχές πως ο ιερέας βρίσκεται στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

Κιβωτός του Κόσμου

Ο πατήρ Αντώνιος επιμένει μέσω των δικηγόρων του ότι δεν έχει κακοποιήσει κανένα παιδί - Intimenews

Σε αντίθεση με δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εξαφανιστεί, γνωστοποιούν επίσης ότι ο πατήρ Αντώνιος ζει σε σπίτι της Κιβωτού. Χαρακτηρίζουν ψευδή τα όσα λέγονται περί χλιδής και πολυτελούς ζωής και επισημαίνουν πως ο ιερέας δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν μόνο τη μισθοδοσία του. 

Αποκλειστικό: Πρώην μέλος Δ.Σ. της Κιβωτού «σπάει» τη σιωπή του στο Star

Όσον αφορά στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, αυστηρές τιμωρίες και σωματικές κακοποιήσεις, η πλευρά του πατρός Αντωνίου υποστηρίζει πως το σύστημα λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου βασιζόταν στην αγάπη και την πειθαρχία, όπως ορίζουν τα χριστιανικά ιδεώδη και δεν ασκήθηκε ποτέ βία, ούτε επιβλήθηκαν απομονώσεις. 

Κιβωτός του Κόσμου: Τι καταγγέλλει δεύτερη εργαζόμενη στη δομή του Βόλου

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται οι καταγγελίες από πρώην εργαζομένους για κακοποιητική συμπεριφορά από την πλευρά παιδαγωγών σε βάρος των παιδιών. 

Κιβωτός: Η πρεσβυτέρα «άδειασε» τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Η κ. Μαρία Χαραλάμπους, ψυχολόγος, η οποία δούλεψε για κάποιους μήνες ως εθελόντρια στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Βόλο με ανάρτησή της στο Facebook επιβεβαιώνει τους ξυλοδαρμούς σε βάρος παιδιών, που την οδήγησαν να προχωρήσει και η ίδια σε καταγγελία.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του τα παιδιά κλαίγοντας της εκμυστηρεύτηκαν τους ξυλοδαρμούς τους κι εκείνη προχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη στην καταγγελία. 

Αναλυτικά στην ανάρτησή της σημειώνει:

«Λοιπόν αφού λέγονται τόσα πολλά και ο καθένας έχει τη γνώμη του, θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου.

Δούλεψα στην Κιβωτό εθελοντικά από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Η επαφή μου με τα παιδιά ήταν καθημερινή, όπως και με όλο το προσωπικό.

Κιβωτός: «Τον είδα να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό του 19χρονου»

Τους πρώτους μήνες με είχε μαγέψει το κλίμα και η αγάπη προς τα παιδιά. Μετά από λίγο καιρό μαθαίνω από παιδαγωγούς για μια ληστεία και το τι ακολούθησε. Πρώτη βόμβα. Πέφτεις από τα σύννεφα.

Κιβωτός του Κόσμου γραφεία στον Κολωνό

Και δεύτερη εργαζόμενη στη δομή του Βόλου μέσω του Facebook επιβεβαίωσε τους ξυλοδαρμούς παιδιών - Intimenews

Παρόλα αυτά συνεχίζεις. Υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες όμως θα περίμενες αν πραγματικά θες να δουλέψεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Έπειτα μαθαίνεις ότι παιδιά πρέπει να σταματήσουν το σχολείο αναγκαστικά και τους διαβάζεις μόνο για να περάσουν την τάξη. Δεύτερη βόμβα.

Κιβωτός: Και τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου εξετάζουν οι Αρχές

Έρχεται η γιορτή, γνωρίζεις τον πατήρ Αντώνιο και τους υπόλοιπους. Εκεί άρχισα να πιστεύω πως ίσως όσα έμαθα, κυρίως, από το προσωπικό να είναι ατυχείς περιπτώσεις. Μια φορά μου μίλησε και με είχε συγκινήσει με κάτι που μου είχε πει.

Έπειτα αρχίσουν να γίνονται περίεργα πράγματα. Προσπαθείς να μάθεις. Τα παιδιά χάνουν την όση όρεξη είχαν για διάβασμα και φαίνονται αποστασιοποιημένα. Κανένα παιδί δε λέει, κανένας υπεύθυνος. Σιγά, σιγά μαθαίνεις και βλέπεις ηχογραφημένες μαρτυρίες παιδιών για τα όσα έγιναν. Τρίτη βόμβα.

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος στη δομή της Χίου -Αναφορές για ύποπτες κινήσεις

Ξέρεις ότι θες να κάνεις καταγγελία, κυρίως, μόλις δώσουν τα παιδιά τις εξετάσεις τους. Όμως σε μια συνομιλία που έχεις με ένα από τα παιδιά μαθαίνεις ότι ξυλοκοπήθηκε σε μια από τις δομές. Τετάρτη βόμβα. Το παιδί μου λέει είσαι 24 ετών και με παρακαλάει κλαίγοντας να κάνω κάτι γιατί είμαι ενήλικας. Εκείνη τη στιγμή θες να του πεις να κάνει υπομονή, γιατι θα πας να καταγγείλεις. Δεν μπορείς όμως να το πεις. Περιμένεις τα άλλα παιδιά να τελειώσουν τις εξετάσεις τους.

Μέσα με τέλη Αυγούστου μαθαίνεις για απόλυση συναδέλφου, ο οποίος κατήγγειλε. Τότε αποφασίζεις πως δεν μπορείς να περιμένεις. Πόσες βόμβες; Πηγαίνεις, χωρίς να το γνωρίζουν. Έπειτα όμως κατάλαβα πως κάποιοι ήξεραν ότι πήγα, αν και δεν τους το είπα, για να μπορώ να βλέπω τα παιδιά. Απλά κάναμε πως εγώ δε ήξερα ότι γνώριζαν και αυτοί πως δεν γνώριζαν για την καταγγελία που έκανα. Συνεχίζουμε τα μαθήματα με τα παιδιά.

Κιβωτός του Κόσμου: Το προσφυγόπουλο από το Ιράκ με την πολυτελή ζωή

Είχα κάνει 2 με 3 μέρες να πάω και με ρώτησε ένα παιδί, γιατί δεν ήρθα. Του είπα πως ήμουν άρρωστη. Με ρώτησε: κυρία θα έρθετε αύριο; Του είπα αν δεν προκύψει κάτι ναι. Τελικά δε ξαναπήγα ποτέ. Μου είπαν ότι άρχισαν οι έρευνες και δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντές. Έτσι δεν πρόλαβα να πω αντίο στα παιδιά, γιατί θα έφευγα για Κύπρο. Το ήξεραν τα παιδιά, αλλά και πάλι δεν πρόλαβα να τα αποχαιρετήσω. Οπότε τα παιδιά βίωσαν ξανά 2 "εγκαταλείψεις" από άτομα που ήταν μαζί τους καθημερινά από τη μια μέρα στην άλλη.

Ελπίζεις να μην γίνει κουκούλωμα- πας και βρίσκεις την εισαγγελία λίγο πριν φύγεις, για να τους ενημερώσεις ότι ταξιδεύεις. Υπέροχος άνθρωπος, τουλάχιστον με την κυρία που είχα μιλήσει. Της λες τι σε αγχώνει και χαίρεσαι που όλα προχωράνε.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος είναι νευρικός, χτυπούσε τα παιδιά»

Μετά ηρεμία και ακούς για σεξουαλικά εγκλήματα. Σε ποια βόμβα είμαι;

Ξέρω ότι άνθρωποι που ήταν κοντά μου ήθελαν να αποσύρω τις κατηγορίες, πίστευαν ότι θα στιγματιζόμουν και επίσης ξέρω ότι όταν δουν τη δημοσίευση θα τους κυριεύσει αγωνία. Όμως τουλάχιστον εγώ έχω οικογένεια και φίλους, που κάποιοι από αυτούς ήξεραν τα πάντα από την αρχή.

Επίσης αυτή η αγωνία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτήν των παιδιών, που δεν έχουν το ίδιο υποστηρικτικό σύστημα. Όταν βλέπεις παιδιά να παρακολουθούν το σόι σου και να λένε ότι αυτή είναι η οικογένεια που θα ήθελαν να έχουν, όταν τα παιδιά φωνάζουν τις παιδαγωγούς μαμά, όταν ένα παιδί σε βρίζει στον πληθυντικό και λέει: "χαζή είστε;" και μετά φοβάται να κοιμηθεί, όταν τους διαβάζεις και τους λες "με κοροϊδεύεις; " και σου λένε "όχι.... Λίγο" και καταλαβαίνεις ότι οι διακοπές των εκπαιδευτικών ίσως είναι λίγες, όταν θυμώνεις και λες πράγματα που μετανιώνεις μετά, όταν σου λένε κοροϊδευτικά για την προφορά σου σαν δικαιολογία για να μη διαβάσουν, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι παιδιά. Έτυχε να μη γεννηθούν σε οικογένεια που είσαι εσύ.

Κιβωτός: «Τον έγδερνε με τα νύχια, τον χτυπούσε με καρέκλα», λέει μητέρα

Οπότε αν είναι δουλέψεις σε ένα κόσμο σαπίλας, άλλαξε τον η τουλάχιστον προσπάθησε. Κάνε ο, τι μπορείς και με το παραπάνω, ακόμη και αν γυρίσει ΑΝΆΠΟΔΑ Η ΜΠΆΛΑ. Έκανες αυτό που έπρεπε, ακόμη και αν πηγές ένα καλό να κάνεις και έβγαλες τα μάτια σου. Καλύτερα έτσι τυφλός παρά να κάνεις πως δε βλέπεις.

Θα ήθελα πρώτον ό, τι εισφορές επρόκειτο να γίνουν, να γίνουν γιατί τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα.

Δεύτερον υπάρχουν άνθρωποι στην Κιβωτό που πραγματικά αγαπάνε τα παιδιά ( απλά φοβούνται να μιλήσουν. Τα αγαπάνε, αλλά δεν είναι έτοιμοι να βγάλουν τα μάτια τους ίσως γιατί φοβούνται το στίγμα και έχουν να θρέψουν τους δικούς τους) . Έχω δει κάποιους από το προσωπικό πραγματικά να σκύβουν κεφάλι για τα παιδιά, να τα νοιάζονται, να κουράζονται, αλλά να είναι εκεί για αυτά. Αν και ακόμη είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί δε μιλάς, αν και κάπως το κατανοώ ότι μπορεί να φοβάσαι μη σε πάρει η μπάλα. Το πρόβλημα είναι ψηλά, στην ιεραρχία και στο σύστημα.

Κιβωτός: Νέα καταγγελία - «Ήταν συνεχώς με το αγόρι μου, τον άγγιζε...»

Θα ήθελα οι εθελοντές να συνεχίσουν να προσφέρουν με οποίο τρόπο μπορούν . Υπάρχουν πολλές ανάγκες .

Ευχαριστώ όσους μίλησαν ( ξέρουν ποια είμαι)»

Κιβωτός του Κόσμου: «Υποκλίνομαι σε μια εξαίρετη επιστήμονα»

Την ανάρτηση της Μαρίας Χαραλάμπους κοινοποίησε ο Χρόνης Χλίτσιος , ο άνθρωπος που ήταν ο πρώτος που έκανε την καταγγελία για τους ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου τον περασμένο Αύγουστο κι έχασε τη δουλειά του. 

Ο πατέρας Αντώνιος στο Star: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί»

«Γνώρισα τη Μαρία στη δομή της κιβωτού στο Βόλο. Εξαίρετη επιστήμονας αλλά και άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της αφιέρωνε ατελείωτες ώρες στη μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών . Αυτό την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή τόσο στα παιδιά όσο και στους εργαζόμενους. Η Μαρία είναι το δεύτερο άτομο που προέβη σε καταγγελία στην ασφάλεια Βόλου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν βλέπεις νέους ανθρώπους με όραμα και μόρφωση να υψώνουν ανάστημα και να αγωνίζονται για τα ιδεώδη τους τότε δε μπορείς παρά να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο. Υποκλίνομαι και σέβομαι απεριόριστα τη Μαρία Χαραλάμπους και μπράβο στη Μεγαλόνησο για τα άξια τέκνα που βγάζει», ανέφερε ο ίδιος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top