Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος στη δομή της Χίου -Αναφορές για ύποπτες κινήσεις

«Σαρώνουν» τα οικονομικά της ΜΚΟ - Πάνω από 35 εκατ. οι δωρεές

Πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ είχαν διαχειριστεί από δωρεές τα μέλη της Κιβώτου / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», με την οικονομική αστυνομία να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία δομών της ΜΚΟ. Την ίδια ώρα, τα στοχεία που αφορούν τα οικονομικά του οργανισμού από τις δωρεές γεννούν ερωτήματα, καθώς ποσά θεωρούνται υπέρογκα και ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια.

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασαν τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Ξαφνικό «ντου» στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» έκανε σήμερα η οικονομική αστυνομία. Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας βρέθηκαν στη δομή του νησιού και άνδρες της υπηρεσίας μετέφεραν τεράστιους φακέλους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή T live του Alpha.

Κιβωτός: «Συνεργάζονταν με γραφεία τελετών, μας έστελναν σε κηδείες»

Οι φάκελοι θα μεταφερθούν στα κεντρικά της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να κάνουν έρευνα στα οικονομικά της ΜΚΟ. H Οικονομική Αστυνομία κινητοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξαν ύποπτες κινήσεις τις τελευταίες ώρες.

Η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο στη δομή της Χίου / Βίντεο T live - Alpha

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πάνω από 35 εκατομ. οι δωρεές στον οργανισμό

Πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ είχαν διαχειριστεί από δωρεές τα μέλη της Κιβώτου, σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας πήγαν στα κεντρικά γραφεία και πήραν τα στοιχεία από το λογιστήριο και τώρα αναμένεται να αναζητήσουν τη ροή του χρήματος. Θέλουν να μάθουν με παραστατικά εάν τα χρήματα από τις δωρεές πήγαιναν στις ανάγκες του οργανισμού και όχι κάπου αλλού.

Κιβωτός του Κόσμου

Τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» «σαρώνουν οι Αρχές» / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάννα Μπόλαρη)

Επίσης, θα ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων. Σίγουρα οι πρώτοι λογαριασμοί που θα ανοίξουν θα είναι του πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας.

Ακόμα, θα πάρουν τις φορολογικές δηλώσεις όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και εκεί θα αναζητήσουν στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα που δήλωναν δικαιολογούσαν τη ζωή που έκαναν και τα περουσιακά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους. Είναι μια έρευνα που θα κρατήσει πάνω από δύο μήνες, καθώς ο έλεγχος θα είναι σε βάθος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top