Κιβωτός: «Τον έγδερνε με τα νύχια, τον χτυπούσε με καρέκλα», λέει μητέρα

Απίστευτη καταγγελία στο star.gr για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Όσα αποκάλυψε στο star.gr μητέρα τριών παιδιών για τα όσα έζησαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας μητέρας τριών παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, και τα τρία παιδιά της υπέστησαν σωματική κακοποίηση, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 9χρονου γιου της με μώλωπες, μετά τον ξυλοδαρμό του με καρέκλα!

Κιβωτός: Νέα καταγγελία - «Ήταν συνεχώς με το αγόρι μου, τον άγγιζε...»

«Εμένα δυστυχώς και τα τρία παιδιά μου έχουν κακοποιηθεί (ενν. σωματικά) μέσα στη δομή, το καθένα από διαφορετικούς ανθρώπους. Τα παιδιά τα είχαν χωρίσει. Το κοριτσάκι μου ήταν στον Κολωνό ηλικίας τριών ετών. Τα άλλα δύο, τα αγοράκια, ήταν σε μία άλλη δομή στην Άνοιξη. Από όσο μου είπαν τα παιδιά και τα δύο αγόρια μου είχαν χτυπηθεί», είπε αρχικά η γυναίκα.

Η μητέρα έδωσε τις φωτογραφίες με σημάδια που έχει ο 9χρονος. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, το παιδί έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από γυναίκα παιδαγωγό.

Το έγδερνε με τα νύχια της. Το χτύπησε με καρέκλα στο πόδι της. Είναι χτυπημένος στην πλάτη και υποσιτισμένος, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν του έδιναν φαγητό. Ήταν χτυπημένα τα δάχτυλα των ποδιών του. Είχε μελανιές.

Κιβωτός του Κόσμου

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με μώλωπες στο κορμάκι παιδιού που φιλοξενήθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Κιβωτός του Κόσμου 2

Κιβωτός του Κόσμου 3

Στη συνέχεια, η μητέρα αποκάλυψε ότι και ο μεγάλος γιος της ήταν ανάμεσα στα παιδιά που είχαν κακοποιηθεί στη δομή της οργάνωσης στον Βόλο. «Όταν έγινε αυτή η καταγγελία το κολοκαίρι στον Βόλο, με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου και μου λέει: "Μαμά μην τρομάξεις, αλλά ήμουν και εγώ... Μην τρομάξεις, αλλά χτυπήθηκα και εγώ. Μου έριξε χαστούκια και μπουνιές ο κύριος αυτός». Τότε την καταγγελία είχε κάνει ένας εκπαιδευτικός, ο Χ., που δούλεψε στη δομή. 

 

«Από ό,τι μου έχει περιγράψει ο γιος μου, είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος ο Χ. Από τους καλύτερους παιδαγωγούς που πέρασαν από τον Βόλο. Τα είχε βοηθήσει και στηρίξει πάρα πολύ τα παιδιά. Να ακουστεί και αυτό ότι υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν καλά τη δουλειά τους. Υπήρχαν όμως και κάποιοι άλλοι, όπως ο κύριος...... ο οποίος ήταν από πολλά χρόνια στην Κιβωτό».

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πάτερ, η πρεσβυτέρα και το ΔΣ γνώριζαν»

Η μητέρα αποκάλυψε ότι τα περιστατικά κακοποίησης ήταν γνωστά στο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου. «Φυσικά ο πάτερ, η πρεσβυτέρα και όποιος άλλος ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο τα γνώριζαν όλα αυτά», υποστήριξε.

Ακόμα, τόνισε ότι την περίοδο που έγινε το καταγγελόμενο περιστατικό ο πάτερ Αντώνιος ήταν στη δομή:

Επίσης μου είπε το παιδί, ότι ήταν και ο πάτερ για δύο εβδομάδες το καλοκαίρι (στη δομή)  με τον κύριο αυτόν, όταν έγινε το σκηνικό. Δεν ήταν μόνος του. Δηλαδή γνώριζε τα πάντα.

«Δεν ξέρω αν έκανε κάτι ο πάτερ. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω, γιατί δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, γνωρίζω απλά ότι ήξερε τα πάντα», επεσήμανε.

Ο πατέρας Αντώνιος στο Star: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί»

Κιβωτός του Κόσμου: Τα βασανιστήρια στη θάλασσα, ο εγκλεισμός σε κλουβί και η ασιτία

Η μητέρα των παιδιών προέβη και σε αποκαλύψεις για τις τιμωρίες που βίωσαν τα παιδιά της: απόπειρες πνιγμού στη θάλασσα και εγκλεισμοί σε κλουβιά πουλιών για... σωφρονισμό.

«Το παιδί μου είπε ότι μια φορά ότι "ο κύριος...  για εκφοβισμό και για τιμωρία με πέταξε στη θάλασσα". Εκεί που τα πήγαιναν δηλαδή για μπάνιο τα παιδιά. Μου είπε "προσπάθησε να με πνίξει. Με έριξε μέσα στη θάλασσα με το ζόρι". Μου είπε το παιδί ότι το έπιασε με λαβή από τον λαιμό και το έριξε μέσα. Τα περιγράφει το παιδί και είναι ανατριχιαστικά όλα αυτά», υπογράμμισε.

Από τον άλλον γιο της, η γυναίκα άκουσε για καταναγκαστική εργασία στα χωράφια και στα ζώα για μόλις πέντε ευρώ:

«Ο μεγάλος μου γιος μου λέει, "μαμά σηκωνόμουν από τις 6 το πρωί και πήγαινα στα ζώα, καθάριζα τα ζώα... Πήγαινα στα χωράφια. Και δεν πήγαινα σχολείο, γιατί μας κρατούσαν για να πάμε να δουλέψουμε". Τους έλεγαν "θα πάτε να δουλέψετε. Πρέπει να δουλέψετε". Όργωναν τα χωράφια, καθάριζαν τα ζώα, 13 - 14 ετών». 

Όπως μου είπε το παιδί, σε κάποια παιδιά από εκεί, τους έδιναν και 5 ευρώ την ημέρα για να δουλέψουν. Μιλάμε για συνθήκες εξαθλίωσης.

Η μητέρα των τριών παιδιών ισχυρίστηκε ότι το παιδί της που ήταν στον Βόλο τιμωρήθηκε και αυτό στο κλουβί των πουλιών που υπήρχε στη δομή. Όπως της εξήγησε ο γιος της, τον έβαλαν εκεί χωρίς φαγητό και νερό επειδή ήταν... άτακτος.

Μου είπε το παιδί "μαμά το βλέπεις αυτό το κλουβί... Εκεί μέσα με έκλειναν. Χωρίς νερό και χωρίς φαγητό.

Κιβωτός του Κόσμου - κλουβί

Το κλουβί που φέρεται να κλείδωναν τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

«Δεν ίσχυαν όλα αυτά που έλεγαν ότι πρόσεχαν τα παιδιά. Τα έκλειναν χωρίς φως και νερό σε έναν χώρο που είχαν για να πλένουν ρούχα, σε ένα πολύ μικρό δωματιάκι, για τιμωρία, γιατί ήταν κακά παιδιά. Και επειδή ήταν κακά παιδιά, όταν κάποιος μιλούσε το βράδυ και δεν πήγαινε για ύπνο, καθόντουσαν όρθια για δύο με τρεις ώρες, στον τοίχο, στο ένα πόδι», πρόσθεσε η μητέρα για τα βασανιστήρια.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Μου πήραν τα παιδιά μετά από καταγγελία, χωρίς να ψάξουν τον λόγο»

Η μητέρα αναφέρθηκε και στο πώς τα παιδιά της κατέληξαν στις δομές της Κιβωτού. Όπως ισχυρίστηκε, υπήρξε ανώνυμη καταγγελία για παραμέληση, όμως ποτέ κανείς δεν έψαξε αν όντως ίσχυε.

«Τα παιδιά δεν τα πήγα εγώ εκεί. Μου τα πήραν από μία ανώνυμη καταγγελία χωρίς να ψάξουν τον λόγο, γιατί και πώς, επειδή μία κοινωνική λειτουργός έκατσε και έγραψε ότι τα παιδιά μου ήταν παραμελημένα, που δεν αποδείχθηκε πουθενά αυτό. Θεώρησαν δηλαδή ότι είναι παραμελημένα και τα πήγαν σε ένα περιβάλλον που τα κακοποιούσαν», είπε.

Σήμερα, μετά από έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα, κρατά ξανά τα αγγελούδια της στην αγκαλιά της.

«Απευθύνθηκα το καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ. Τους είπα τι συμβαίνει, τους μίλησα για την κακοποίηση, για όλα αυτά και μου είπαν τότε ότι "γνωρίζουμε και εμείς κάποια πράγματα και να ξέρετε ότι όλα θα βγούν στο φως".

Όπως είπε, ο Συνήγορος του Πολίτη έφτιαξε μία αναφορά που έλεγε ότι τα παιδιά υποφέρουν εκεί. Η Εισαγγελέας κατευθείαν έβγαλε διάταξη να πάρει τα παιδιά της την ίδια μέρα: «Πήγα με φωτογραφίες, με μηνύσεις, με αποδεικτικά στοιχεία. Δηλαδή δεν τα πήρα εύκολα τα παιδιά. Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά είχαν κακοποιηθεί», πρόσθεσε.

Όταν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» βγήκαν στο φως τα παιδιά της ένιωσαν ανακούφιση. «Έσωσα τον κολλητό μου και τους φίλους μου..», λέει ο μεγάλος γιος  και αισθάνεται ήρεμος που απομακρύνθηκαν από τη δομή αυτοί οι παιδαγωγοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top