Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Την άφησαν να πάρει λίγα ρούχα και τις γάτες της

Έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της

Λυπηρές εικόνες κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα το πρωί της Δευτέρας στα Άνω Ιλίσια, όπου πραγματοποιήθηκε έξωση στη δημοσιογράφος, Ιωάννα Κολοβού μετά από πλειστηριασμό του σπιτιού της για ένα χρέος 15.000 ευρώ στην πιστωτική της κάρτα. 

Δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί μετέβησαν το πρωί στο σπίτι της δημοσιογράφου, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα για να γίνει η έξωση. 

Λαμία: «Ράγισε» η καρδιά της όταν το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό

Μάλιστα η ίδια η δημοσιογράφος κατήγγειλε στο Open ότι χτυπήθηκε από τον δικαστικό κλητήρα. 

Η Ιωάννα Κολοβού ζούσε στο σπίτι αυτό με τον γιο της. Οι αστυνομικοί της έδωσαν μόλις λίγα ρούχα, τις δύο γάτες της και τον υπολογιστή της, ενώ δεν την άφησαν να μπει να πάρει ένα ποτήρι νερό. 

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σταμάτησε με παρέμβαση Γεωργιάδη

«Δεν με αφήνουν καθόλου. Μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση, δεν το περίμενα τόσο πολύ. Ούτε στην τουαλέτα δε με αφήνουν να πάω. "Να πας δίπλα", μου είπε», περιέγραψε η κα Κολοβού στο OPEN.

Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Βασίλη Καραπιάλη

 Κατήγγειλε επίσης ότι χτυπήθηκε. «Με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με έβγαλε έξω και με χτύπησε εδώ πέρα», είπε.

Στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης.

Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Φιλιππίδη - Στις 900.000 ευρώ η τιμή του

«Έξωση πρώτης κατοικίας από χαμηλοσυνταξιούχο (...). Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη. Κάναμε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αγριότητα», δήλωσε αρχικά στο OPEN.

«Ο δικαστικός επιμελητής θα έπρεπε να έχει άλλη στάση απέναντι σε μια τέτοια αδικία. Έρχεται εδώ και με έναν άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μία άδικη απόφαση για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι της», πρόσθεσε.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία των αστυνομικών στην έξωση της δημοσιογράφου 

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στην «επιχείρηση» έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της, έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

Στην ενημέρωση της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top